Düzce Muhtarlar Derneği Üyeleri, SEDAŞ’ın köylerde lambaları sökmesi ile ilgili olarak tepkilerini dile getirmek için bir araya geldi. Dernek Başkanı Metin Özcan ilk açıklamayı yaparken, Düzce merkeze bağlı köylerde sokak lambalarının sökülmesinin muhtarları çok rahatsız ettiğini söyledi.

Özcan, “ Bu işin ne olduğunu bilmeyen muhtarlarımız köy halkı tarafından eleştirilere maruz kaldığı gibi rencide edilmektedirler. SEDAŞ'ın muhtarlara tebligat göndermeden bilgilendirmeden bu işi yapması hiç hoş olmadığı gibi etik de değildir. Bu nedenle muhtarlar hem SEDAŞ görevlileri hem de köy halkı ile karşı karşıya bırakılmıştır. İdarecilerimizin bu konuyla ilgilenip gereğini yapmasını istiyoruz.” dedi.

Ozanlar Köyü Muhtarı Bülent Keser ise, SEDAŞ’ı esefle kınadığını söyleyerek, bilinçsizce yapılan bir çalışma olduğunu iddia etti. Keser, park, okul ve camilerin lambalarının sökülmesine bir anlam veremediğini belirtti.

Bu çalışmaların muhtarlara vatandaşlara sormadan yapılamayacağını iddia eden Beçiyörükler Köyü Muhtarı Hüseyin Gürol ise, lüzumsuz yanan lambaların sökülmesine karşı olmadıklarını vurguladı.

Köprübaşı Ömerefendi