Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Devlet ile halk arasındaki köprü
Vali Dağlı muhtarların, demokrasinin temel taşı olup devlet ile halk arasında bir köprü vazifesi olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin muhtarlara verdiği önem ve değer ortada olduğunu kaydeden Dağlı, “İlimizde mahalle ve köylerimizde yaşanan sıkıntılar muhtarlar ve kamu kuruluşlarının ortaklaşa çalışması sonucu en kısa sürede çözüme kavuşmaktadır. Muhtarlarımızın görevlerini yerine getirirken yaşadıkları sorunlarında farkındayız. Yaptığımız görüşmelerde, düzenlediğimiz toplantılarda muhtarlarımızdan gelen talepler Valiliğimizce hızla değerlendirilmekte olup, Düzce için en iyi hizmeti verme gayretindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar, yerel yönetimin temel taşları
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise mesajında, yerel yönetimin temel taşlarından biri olan muhtarlık idaresinin uzun süredir görev yapan büyük bir teşkilat olduğunu belirtti.

Ay mesajında, “Muhtarlarımıza verilen önemin göstergesi olarak yine muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi için 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir. Bütün muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, kendilerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Muhtarlarımız demokrasinin çekirdeğidir
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir muhtarlık müessesinin kurulduğu günden itibaren kamu hizmetinin sunulması hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında önemli bir görev üstlendiğini aktardı.

Muhtarların kamu kurumuyla vatandaş arasında bir köprü vazifesi gördüğünü kaydeden Keşir, “Toplumsal yaşamın demokratik yansıması olarak muhtarlık, toplumsal kaynaşma ve dayanışmanın merkezi konumundadır. Bu nedenledir ki çok önemli bir işlevi yenine getirmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi muhtarlarımız demokrasinin çekirdeğidir. Evde, köyde, mahallede demokrasi ne kadar kuvvetlenirse ülkede de demokrasi o kadar güçlenir. Muhtarlarımız yerelden başlayıp, genele yayılan bir davanın mücadele erleridir. 15 Temmuz gecesinde demokrasimize sahip çıkmak adına şehit düşen kahraman muhtarlarımız bunun en açık örneğidir. Demokrasimiz uğruna şehit düşen muhtarlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Düzceli muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum…” diye ifade etti.

Muhtarlar denetimi sağlıyor
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise Muhtarlar Günü mesajında, muhtarların devletin denetimini sağlayan en önemli unsurun milletin seçtiği muhtarlar olduğunu ifade etti.

Muhtarların, vatandaşların sorunlarını kendilerine aktararak aslında asıl denetimi sağladıklarını vurgulayan Keskin, “AK Parti olarak milletimize her daim hizmet etmek için çalışıyoruz. Bu yüzden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bizler de muhtarlarımızla her fırsatta bir araya geliyor, toplantılar düzenleyerek onların dolayısıyla vatandaşların taleplerini dinliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde ülkemiz ve Düzce’miz için çalışıyoruz. Asıl denetimi sağlayan milletin temsilcisi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, hep birlikte daha iyi hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerinde bulundu.

Haber: Ö. YILMAZ