Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel, derneğin Akçakoca, Cumayeri, Çilimli ve Gölyaka, Gümüşova,Kaynaşlı ve Yığılca başkanları ve köy muhtarları, ortak bildiriyle darbe girişimini kınadı. Muhtarlar lokalinde bir araya gelen dernek üyeleri öncelikle darbe girişiminde şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu, dualar edildi.

Ardından basın açıklaması yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel,şunları kaydetti:  “15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminden dolayı milletimizin birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Biz muhtarlar olarak bu darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Darbe girişimine karşı muhtar arkadaşlarımızın rolünün ne kadar büyük bir sorumluluk içerisinde olduğunu ve her zaman devletimizin yanında yer aldığımızı ve bu sorumluluğumuzu idraki ile görevimizi düzgün ve dürüst bir şekilde yapmamız gerektiğini hatırlatırım. Biz muhtarlar olarak sorumluluğumuz bölgesindeki vatandaşlarımızı bu olaylardan dolayı aydınlatmak, bilgilendirmek bizim temel görevleridir. Demokrasimizin, milletimizin iradesini, devletimizin bağımsızlığını, birlik ve beraberliğimiz hedef alan vatan hainliğini gösteren bu alçakça girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Demokrasimizi tehdit eden menfur saldırılara vücutlarını siper ederek canlarını veren vatan sevdalısı şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarıma acil şifalar dileriz.”

Basın açıklamasının ardından Dernek başkanı Çengel,  ilçe dernek başkanları ve muhtarlarla İl ve ilçelerdeki yatırımlarla ilgili istişare toplantısına geçti. Dernek başkanı toplantı ile ilgili şunları kaydetti:

“Düzce’nin sorunu, Çilimli’nin sorunu, Yığılca’nın sorunu Düzce’nin sorunu zihniyetiyle bu genişletilmiş toplantılarımızı ilçeler bazında ve merkezde de yapmayı arzu ediyorum. Tabi ki sizler de destek verirseniz arkadaşlarımızda onaylarla hem birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı, Çilimli’deki sorunu Akçakoca’daki sorununu, biz zannediyoruz hep Akçakoca’ya yatırım gidiyor, zannediyoruz hep Karaçörtlen’e gidiyor acaba öyle mi doğrumu yoksa Merkeze mi daha çok yapılıyor. Buna benzer eleştirileri de ortadan kaldırmış oluruz diye düşünüyorum.”