Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir programda, 81 ile yeni sosyal konutlar kazandıracaklarını açıkladı.

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, vatandaşların heyecanla beklediği büyük dönüşümü başlatmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ben şimdiden, çocuklarımızın mutlu hayaller kuracağı, geleceğe çok daha güvenle bakacağı yeni yuvalarımızın tüm ailelerimiz için hayırlı olmasını yürekten temenni ediyorum” dedi.

“Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilde başlatıyoruz”

Bakan Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini de 81 ilde başlatacaklarının müjdesini verdi.

“İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibariyle, sayın cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatacağız.” diyen Bakan Kurum, şunları ifade etti:

“Biz bütün afetlerde olduğu gibi, yaşanan üzücü hadiseden sonra da burada olduk; bir kardeşiniz, bir evladınız olarak sizlerin yaralarını sarmak için gayret gösterdik. Salgın şartlarına rağmen, projemizi, ihalemizi hızlı bir şekilde tamamladık. İşte şimdi de hep birlikte 8 blokta 139 konut 67 araçlık otoparktan oluşan yeni yuvalarımızın hamdolsun temelini atıyoruz, sizlerin mutluluğunu paylaşıyoruz. Söz verdiğimiz gibi, inşallah yılsonuna kadar da tamamlayarak; siz değerli hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz. Ben, yeni sağlıklı, güvenli yuvalarımız şimdiden siz değerli kardeşlerimize, Çankaya’mıza, Başkentimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuşmasını “Biz çetin yolları, meşakkatli yolları sizlerin duaları ile aştık. Bundan sonra da istikametimiz her zaman milletimize hizmet etmek, Türkiye’ye eser üretmek olacaktır. Bu anlayışla tüm ekibimizle gece gündüz demeden harıl harıl çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek noktaladı.