Ramazan ayını geride bırakmaya hazırlanan İslam Âlemi, bayrama kavuşmanın sevincini yaşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan bayram namazı saatine göre ise Düzce'de bayram namazı saat 06.09’da kılınacak.

Protokol ile vatandaşları buluşturan ve her bayram geleneksel olarak yapılan resmi bayramlaşma programı ise bayramın birinci günü Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde saat 11.00 ile 12.00 arasında gerçekleştirilecek.

Tatlı ve hamur işlerine dikkat edin
Öte yandan Ramazan Bayramı ile birlikte evlerde de tatlı ve hamur işleri yapılmaya başlanıldı. Ancak uzmanlar Ramazan Bayramı’nın sağlıklı bir şekilde geçirilebilmesi için bazı önerilerde bulunuyor. İşte o öneriler:

Sağlıklı bir şekilde tamamladığınız ramazan ayından sonraki ilk günden itibaren kendinize 3 ana, 1-2 ara öğün olmak üzere beslenme planı hazırlayın.
Güne hafif bir kahvaltı ile başlayın. Öğünlerde az ve iyi çiğneyerek tüketeceğiniz yiyecekler ile mide yükünüzü azaltın.
Kabızlık problemi ile karşılaşmamak için porsiyonlarına dikkat ederek sebze ve meyve tüketimini artırın.
Kızartma ve kavurma yerine; haşlama, ızgara ve fırında pişirilen hafif yemekleri tercih edin.
Ağır hamur tatlılar, şekerler, aşırı yağlı, çok tuzlu, kalori açısından yoğun yiyecekler yerine, sebze ve meyve tüketimine ağırlık verin.
İkram edilen tatlılardan sütlü ve meyveli olanları tercih edin.
Çay, kahve gibi kafeinli içecekler yerine bitkisel çaylar ve su tüketmeyi tercih edin.
Ramazan ayında su tüketiminin azalması, vücutta su kaybına neden olur.
Ayran, şekersiz limonata, komposto, soğuk bitki çayı veya maden suyu tercih edin.  Diyabet, kalp, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklarınız varsa hastalığınıza göre beslenme programınızı uygulamaya devam edin.
Eğer tatildeyseniz açık büfe yiyeceklerden doğru miktarlarda ve fazla karıştırmadan tüketmeye özen gösterin. Bayram günlerinde de bol bol hareket etmeye özen gösterin.

Haber: Ö.YILMAZ