26 Ekim 2010 tarihinde Devlet Bakanı Faruk Çelik'in açılışını yaptığını MÜSİAD Düzce Şubesinin birinci olağan kongresi gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen kongreye Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Müsiad Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Kaldırım, Müsiad Düzce Şube Başkanı Nazım Topkara, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Düzce İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce ESKOMB başkanı Ertan Taşlı, AK Parti eski İl Başkanı Fevai Arslan, Müsiad üyeleri ve davetliler katıldı.

Genel Kurulda ilk olarak başkanlık divanı seçimi yapıldı. Divana Müsiad Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Kaldırım, Seyit Mehmet Nebati ve Cemal Durmuş seçildi.

Genel kurulda konuşan Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Türkiye'de son yıllarda önemli kuruluşların olduğunu ve Müsiad'ın da bu kuruluşların başında geldiğini ifade etti. Turgut, “Son yıllarda ülkemizde önemli kuruluşlar oluşuyor. Müsiad bunların başında geliyor. Müsiad gibi sivil toplum kuruluşlarının ne kadar çok olması demek, o kadar iş gücünün ve ekonominin artması demek. Bildiğiniz gibi Düzce teşvik bölgesinde. Müsiad'ın da kuruluşu ile birlikte Düzce'de iş gücünün artacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Turgut'un konuşmasından sonra bir konuşma yapan Müsiad Düzce Şube Başkanı Nazım Topkara, Müsiad'ın Düzce'de kurucu başkanı olmanın kendisini çok mutlu olduğunu vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından faaliyet raporları okundu ve üyeler tarafından onaylandı. Daha sonra Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurulu Asil ve Yedek Üyelerinin seçimine geçildi. Yapılan seçimin ardından yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

Nazım Topkara, Tanju Acar, Mehmet Coşkun, Harun Akgül, Cem Hatipoğlu.

Haber; R. BAL