78 farklı ülkede 208 noktaya hizmet veren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi 6.Olağan Genel Kurulu Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı eski Bakan Dr. Faruk Özlü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı Vefa Pehlivan ve üyeleri katıldı.



“Ülkesini seven insanların oluşturduğu bir yapı hiç şüphesiz”

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, MÜSİAD’ın mevcut ve eski başkanlarının Düzce’de MÜSİAD’ı sevdirdiğini söylediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz MÜSİAD’ı ayrıca seviyoruz. O nedenle MÜSİAD’a siyasette son derece sıcak bakıyoruz. MÜSİAD zor şartlarda kurulduğu için geniş şartlarını bizim partimizin temeline benzediği için içselleştirerek kendimize çok yakın hissediyoruz. Ülkesini seven insanların oluşturduğu bir yapı hiç şüphesiz.  İktisadi bir sivil toplum örgütü. Dolayısıyla sivil toplum örgütü olması SSK’ların formalitesiyle tepki gösteriyor olması değil yan yana gelerek güçlenerek özellikle Düzce ölçeğinde ben biliyorum ki sermaye yapınızda sıkıntınız yok. Bu vatanını milletini seven bu güzel insanlar, bu güzide insanlar Düzce’de de yatırımlarını arttırsınlar. Yatırımlarının üzerine yatırım, tuğlanın üzerine bir tuğla koysunlar. Taş üzerine taş koysunlar iş üretsinler. Nice toplantılara diyorum.”



“Engelleri aşmanızda elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum”

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ise, iş insanlarının önünü açmak adına ellerinden geleni yapacaklarını kaydettiği konuşmasında şunları kaydetti:
“Düzce’nin böyle güzide işadamlarını, böyle bir sivil toplum örgütünün çatısı altında görmek hepimizi onurlandırıyor. Bu örgütlerin birbiri ile kaynaşarak Düzce’mizi, ülkemizi daha başarılı şekilde temsil ederek daha çok üretim ve istihdama alana sağlayacaklarına inanıyoruz. Bizler siyaset kurumu olarak üzerimize düşeni biliyoruz. Bilmediğimiz yerlerde sizin öner ve desteklerinize açığız. Üretimin önündeki olumsuzlukları imkansızlıkları, ne kadar zor şartlarda ticaret yaptığınızı biliyorum. Ben de küçük esnaf olarak çalışıyoruz. Siyaset kurumunun sizler için yapabileceklerimizi bizlere iletirseniz bizler her zaman ileterek önünüzdeki engelleri aşmanızda kolaylık sağlamak için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum.”



“İşçi sendikaları daha profesyonel örgütleniyor, siz de devletten isteyin”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise, şöyle konuştu:
“Bir işveren var, bir de işçi var. Baktığımızda işçilerin örgütlenmesi daha profesyonel. Sendikalar var işçilerin haklarını takip ediyor. Bunlar gayet güzel. Ama işverenlerimiz ticaret odası baktığımızda resmi bir kurum olarak bu işin başında. Özelde MÜSİAD gibi işadamları kuruluşlarımız var. İşadamlarımızın bu konuda çok başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Şu anda ekonomik bir sıkıntı var. İşadamlarımız kendi aralarında organizasyon yaptığında, mesela devletten istediği bazı hakları alamıyor. Örneğin memurlara yeşil pasaport veriliyor, yurtdışına rahatlıkla gidip gelebiliyorlar ama işadamları bunu başaramıyor. Organizasyon olarak bir araya gelip bunu devletten istemeniz lazım.



“İşadamları da haklarını takip etmeli”
Ayrıca bu ülkede kurulan her ticarethanenin devlet bir ortağı. Ama devlet karlı ortak biliyorsunuz. Devlet yüzde 20-45 arasında işyerlerimizden vergi almakta. Aynı zamanda bu işyerlerimiz de işçi çalıştırmakta. Onun için işadamlarımızın yanında olmamız lazım. Örneğin otoban bağlantı yolumuzu açtık. Sonra organize sanayimizin yolunu açtık. İşadamları da haklarını takip etmeli.”

“Makam ve mevkiler değişiyor, yarın inşallah belediye başkanı olarak buluşacağız”

AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Bakanlığım döneminde sizinle bir araya gelip kıymetli görüş alışverişlerinde bulunduk. İş dünyasının sorunlarını kendi sorunlarımız gibi gördük ve ciddi mesafeler kat ettik. Devlet olarak iş dünyamızı ve sivil toplum kuruluşlarını birlikte hareket ettiğimiz paydaşlar olarak kabul ediyoruz. Zaman geçiyor, kişisel pozisyonlarımız, makam ve mevkiler değişiyor. Dün sizinle Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak birlikteydik bugün belediye başkan adayı olarak, yarın da inşallah belediye başkanı olarak birlikte olacağız. Tek derdimiz ve amacımız olmalı, bu amaç, güçlü, diz çökmeyen, büyük bir ülke olma hedefine kilitlenmiş Türkiye’dir.”



Özlü, destek istedi!
“Sizlere ve tüm Düzceliler’e açık bir çağrıda bulunuyorum” ifadesinde bulunan Özlü, “Gelin Düzce’yi ortak akılla yönetelim ve hep birlikte Düzce’yi, 2023’e, 2053’e, 2071’e taşıyalım. Gelin güçlü bir iradeyle yeni projeleri sizlerle birlikte gerçekleştirelim” diyerek destek istedi.

Son olarak, tek liste gidilen kongrede yeniden başkanlık koltuğuna oturan Vefa Pehlivan yaptığı teşekkür konuşmasında, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olmanın her türlü işten fedakarlık gerektirdiğini ve kolay bir görev olmadığını söyledi.

“Başarılı olabilmemiz bizim gayretimiz kadar sizin destek ve katkılarına bağlıdır”



“Bu görevin ne tür zorluklar içerisinde olduğunun da bilincindeyim” diyen Pehlivan, şöyle devam etti:

“Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte MÜSİAD tüzüğü değerleri ve amaçları doğrultusunda görevimizi yerine getirmeyi çalışacağız. Başarılı olabilmemiz bizim gayretimiz kadar sizin destek ve katkılarına bağlıdır. Geçen dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de desteklerinizi ve dualarınızı bizden esirgemeyeceğinizin inancım tamdır. Bugüne kadar gündeme getirdiği sorunlar ve çözüm önerileriyle örnek olan kuruluşumuza yeni dönemde de istişare toplantıları, tecrübe paylaşım toplantıları, dost meclis toplantıları, eğitim toplantıları gibi gerçekleştirecek ve ilimize siz değerli üyelerimize ilçemize katkı sağlamaya çalışacağız. Bu yıl üyelerimizin kaynaşması açısından önemli gördüğümüz sosyal faaliyetlerimize devam edecek ve 2019-2020 yılı faaliyet programında belirlenen hususları gerçekleştirmek için bütün gücümüzle çalışacağız. Tüm uğraş ve emek iş adamlarımızın firmalarımızın dünyada hak ettiği yere gelebilmesi içindir. Medeniyetimizin değerlerini yeniden canlanması ülke için ve dünyada ticaret ve iş birliği alanında artması içindir. Yönetim kurulu olarak çalışma planımıza ışık tutacak meseleler ve bunlarla ilgili tespitlerimizi gerçekleştirirken siz değerli üyelerimizin desteğine önerilerine uyarılarına ihtiyacımız var.”

MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Vefa Pehlivan’ın yönetim kurulu listesi ise şöyle:



Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ