Kültür Bakanlığının katkılarıyla yürütülen çalışmalar doğrultusunda Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Şahin çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde Düzce’ye geldi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından ağırlanan Müsteşar Yardımcısı Ali Şahin, bakanlığı ilgilendiren çalışmaları yerinde inceledi.

 

 

Kültür Merkezi ve kazı çalışmalarını inceledi

Müsteşar Yardımcısı Şahin’in ilk durağı 20 yıl önce temeli atılan ancak kaynak noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle tamamlanamayan Kültür Merkezi inşaatı oldu. Heyet, bakanlığa devredilmesi sonrası hızlanan ve yılsonuna kadar bitirilmesinin hedeflediği Kültür Merkezi inşaatında incelemeler yaptı.

 

 

Ardından Kültür Bakanlığı Müsteşarı Ali Şahin, Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi iş birliğinde yürütülen Konuralp kazı çalışmalarının gerçekleştirdiği alana giderek, Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin’den bilgi aldı. Kazı alanının incelenmesinde Başkan Keleş ve Müsteşar Yardıncısı Şahin’e Hizmet Koruma Kurulu Bölge Müdürü de eşlik etti.

 

 

 

Kültür Park için proje

Müsteşar Yardımcısı Ali Şahin ve Başkan Keleş daha sonra Gölyaka’ya geçerek, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut ile birlikte Gölyaka Kültür Park’ta incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında uzun zamandır özellikle golf sahası olarak değerlendirilmesi gündeme gelen Gölyaka Kültür Park ile ilgili bir proje geliştirilip bakanlığa sunulmasına karar verildi.

 

 

 

 

 

Haber: C. Üstüner