Düzce Belediyesi'nin de üye olduğu Türkiye Belediyeler Birliğine üye seçimleri yapıldı. Düzce İl genelinde tüm Belediyeler için yapılan seçimde 2 asil üye ile bir meclis üyesi belirlendi.


Belediye Meclis salonunda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya tüm Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri katıldı. Asil üyelik için yapılan gizli oylamada 77 oy ile Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve 73 oy ile Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz Türkiye Belediyeler Birliği asil üyesi oldular. Meclis üyesi için yapılan gizli oylamada da 50 oy ile Miktat Çelebioğlu seçildi.


Öte yandan toplantıda tüm belediyelerin üye olduğu katı atık birliği ile ilgili de Keleş, yeni başkanlara sorunları iletti. Keleş, Düzce'de acil ihtiyaç olan ve yaklaşık 6 ay önce inşaatı başlayan katı atık tesisinin mali durumu bildirdi.


Daha önce yaptığı açıklamada katı atık birliğinin kasasında para olmadığı için bugüne kadar müteahhide 5 kuruş verilmeden ilerlediğini söyleyen Keleş, aynı görüşlerini yineledi. Keleş’in Müteahhide paranın biran evvel verilmesi gerektiğini ifade ettiği ve konuya ilişkin yarın Ankara’ya gideceğini söylediği öğrenildi.
Bilindiği gibi Keleş, geçtiğimiz günlerde şuana kadar 4 buçuk milyonluk iş yapan müteahhidin sabır göstermesi için “Parayı bulurum, işi durdurtma!” diyerek, “Bu şehrin acilen katı atık tesisine ihtiyacı var.” Demişti.

 

 

Haber;S.Kaşkır