Merkeze bağlı Akınlar Mahallesi’nde modern mimarisiyle dikkat çeken ve şimdiden çoğu dairesi satılan "Akınpark" isimli sitenin inşaatını sürdüren Özpolatlar İnşaat’ın ortaklarından Müteahhit İbrahim Özpolat şirketlerini karalamaya yönelik ithamlara yanıt verdi.

"Ena Proje firmasına hiçbir borcumuz yoktur"

Uzun yıllardır inşaat sektöründe olan ve Düzce ile birlikte birçok ilde büyük projeler hayata geçiren Özpolatlar İnşaat'ın köklü ve güvenilir bir firma olduğunu vurgulayan Özpolat, Ankara merkezli Ena Proje firması sahibi Ensar Atabay, yüklü alacağını tahsil edemediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belgeleriyle gösterdi.


22 Ağustos 2019 tarihinde söz konusu firma ile KDV ile birlikte 350 bin TL'lik sözleşme imzaladıklarını belirten Özpolat, "Sitenin C Blok kaba sıva, saten alçı, iç boya gibi işleri için bu firmayla anlaştık. Ancak çalışma prensiplerini ve verdikleri hizmetten memnun kalmadığımız için karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshettik. Karşılıklı oturup konuşarak, bir ödeme planı çıkardık, senetleri hazırladık ve bunları imza altına alarak gerekli ödemeleri de yaptık. Ena Proje firmasına hiçbir borcumuz yoktur. Ayrıca işçilerin maaş ve sigortalarının ödenmediği de yalandır. Biz tüm iş ve işlemlerimizi kanunlara uyarak yaparız. İşçinin hak ve güvenliğini görmezden gelmemiz mümkün değildir." dedi.

"Hem konut hem de güven inşa etmeye devam edeceğiz"

Bugüne kadar hayata geçirdikleri her projenin büyük ilgi görmesinin altında yatan nedenlerin en başında kalite ve güvenin geldiğini kaydeden Özpolat, asıl mağduriyet bu tür asılsız iddialarla karşı tarafında kendilerine yaşattığını savundu.Akınpark gibi daha daha çok sayıda büyük ve modern projeyi Düzceliler ile buluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Müteahhit İbrahim Özpolat, hem konut hem de güven inşa etmeye devam edeceklerini vurguladı.