Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'ne göre en az 3 ayda bir kez toplanması gereken Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti'nin Düzce'de son bir yılı aşkın bir süredir toplanmadığı bilgisi edinildi. Mazeretleri olsa dahi 1 yıl içinde yapılan toplantıların en az yarıdan bir fazlasına katılmayan üyeler, yönetmelik gereği üyelikten çekilmiş sayılıyorOrganize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nin 16. Maddesi'ne göre; Müteşebbis heyet en az 3 ayda bir defa başkan veya başkanın yokluğunda başkan vekili başkanlığında salt çoğunluk ile toplanır. Ancak Düzce'de OSB Müteşebbis Heyeti'nin 26 Temmuz 2007 tarihinden bu yana toplantı gerçekleştirmediği öğrenildi. Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nin 17. Maddesi'ne göre, müteşebbis heyette görevli üyeler, geçerli sayılan bir mazeretleri olmaksızın üst üste yapılan 3 toplantıya veya mazeretleri olsa dahi 1 yıl içinde yapılan toplantıların en az yarıdan bir fazlasına katılmamaları halinde üyelikten çekilmiş sayılırlar. Üyelikten çekilmiş sayılan üye, aynı zamanda yönetim veya denetim kurulu üyesi ise yönetim veya denetim kurulu üyeliği de kendiliğinden düşmüş sayılır.

Yönetmelikte de açıkça anlatıldığı gibi Vali Bülent Kılınç başkanlığında toplanması gereken 14 müteşebbis heyet üyesinin söz konusu zaman dilimi içerisinde bir toplantı gerçekleştirmemesi "Üyeler, üyelikten düştü mü?" sorusunu gündeme getirdi.

1 yılı aşkın bir süredir toplantı gerçekleştirmeyen OSB Müteşebbüs Heyeti Asil Üyeleri'nin isimleri ise şöyle:İl Özel İdaresi Müteşebbis Heyet Asil Üyeleri; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Zengin, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Erdoğan, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Canbolat. Belediye Başkanlığı Müteşebbis Heyet Asil Üyeleri; Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Meclis Üyesi Dursun Ay, Meclis Üyesi İbrahim Korkmazoğlu, Meclis Üyesi Selahattin Esen. Ticaret ve Sanayi Odası Müteşebbis Heyet Asil Üyeleri; TSO Başkanı Metin Büyük, Meclis Üyesi Eyüp Topçu, Meclis Üyesi Tuncay Şahin. Beyköy Belediye Başkanlığı Müteşebbis Heyet Asil Üyeleri; Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Muhasebeci Ahmet Cesur.