Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve örenyerleri ücretsiz hale geliyor. Konuralp Müzesi'nin de içinde bulunduğu 83 müzeye turistlerin ilgisini arttırmak için giriş ücreti alınmamasına karar verildi.

Müzeler ve ören yerleri ücretsiz oluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri ücretsiz hale geliyor. Konuralp Müzesi'nin de içinde bulunduğu 83 müzeye turistlerin ilgisini arttırmak için giriş ücreti alınmamasına karar verildi.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, ziyaretçi sayıları düşük olan müze ve ören yerlerine halkın ve yabancı turistlerin ilgisini artırmak amacıyla 45 ildeki 83 müze ve ören yerine bugünden itibaren ücretsiz giriş uygulaması başlatılıyor.
Tarihi, arkeolojik ve kültürel değerleri tanıtmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla başlanacak uygulamanın, bu müze ve ören yerlerine ziyaret taleplerini olumlu etkilemesi bekleniyor.
Kültür Bakanlığının aldığı karar uyarınca ücretsiz giriş yapılacak olan müzeler arasında Konuralp Müzesi de bulunurken komşu illerden Bolu Müzesi, Sakarya Müzesi, Zonguldak Karadeniz Ereğli Müzesi'nede girişlerde yerli ve yabancı turistlerden ücret alınmayacak.