Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı. Vali Ali İhsan Su'nun, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” kutlama mesajı şöyle:

 

Vali Ali İhsan Su


“Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. Görevini bu anlayışla, fedakarlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, sansürün kaldırılışının 106. yıldönümünde; ilimiz basınına bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.”


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Basından Sansürün Kaldırılışının 106. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında başta Düzce'de misyon yapan medya mensupları olmak üzere, kamuoyuna haber vermek gibi önemli bir görevi üstlenen bütün medya mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı. Başkan Keleş, “Düzce'de yakın zamanda medya mensuplarını yakından ilgilendiren çalışmalara imza atacağız. Mevcut Film Platomuzu henüz geniş bir alana taşıyarak Düzce'yi muhtelif film, dizi ve belgesellere ev sahipliği yapan bir kent haline getireceğiz. Düzce basınına verdiğimiz Medya Center sözünü tutarak, Düzce'de medya mensuplarının çalışma standartlarını iyileştirmeye yönelik adımlar atacağız. Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin yanında yer alan Medya Center'ın yanı sıra büyük ve çağdaş bir stadyumla birlikte Bilim Merkezi de yer alacak. Düzce kısa zamanda bilim, sanat ve kültür alanlarında büyük bir yol kat edecek.' dedi.


Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici


Akçakoca Belediye başkanı Cüneyt Yemenici ise “Basın kuruluşları, kitlelerin kamu yaşamına etkin katılımının önemli bir aracı olma niteliğini taşımasının yanı sıra farklı görüşlerin sesini duyurmasına da imkan sağlamaktadır. Bu duygularla, büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevini sürdüren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunarım.” ifadeleri yer verdi.

 

Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber


Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber'in 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı ise şöyle: “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanan 24 Temmuz, 1908’den beri özgür basın için bir milat olmuştur. Bu süreçte basınımız, çok hızlı bir ilerleme ve gelişme sergileyerek Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin gelişmesinde çok önemli bir konumda yer almıştır. Elbette bu ilerleme ve gelişmenin en önemli aktörleri basın çalışanlarıdır. Bu vesile ile büyük bir özveri ile Düzce’mizde çalışmalarını yürüten değerli basın mensuplarının ve ülkemizin tüm basın çalışanlarının “Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten duygularımla kutlarım.”