23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri yağmura rağmen yapıldı. Düzce Anıt Park Meydanı'nda, düzenlenen Atatürk Anıtına Çelenk Bırakma Töreni ile başlayan kutlamalar, havanın yağışlı olması nedeniyle Düzce 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sebahattin Toprak, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve tüm daire amirlerinin katıldığı Atatürk Anıtına Çelenk Bırakma Törenine Ak Parti İl teşkilatı katılmayarak, Atatürk Anıtına çelenk bırakmaması ve İl Başkanı Fevai Aslan'ın geç katılması dikkat çekti.

Çelenk bırakma töreninin ardından, sağanak yağış nedeniyle törenler Düzce 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda devam etti. Buradaki törenlere protokol üyeleri ve vatandaşlarla, öğrenciler katılırken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Düzce'de bulunan Gürcistan Halk Dansları Çocuk Topluluğu da törende yer aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marjı ile başlayan törende Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de bir konuşma yaptı.
Konuşmasında, Çocuklara seslenen Sezer şu ifadelere yer verdi:
''Atatürk'ün emanetçisi olan sevgili çocuklar; Maddi ve manevi değerleriyle bu ülke hepinizindir, ancak bizlerden çok sizlerindir. Çünkü sizler, bu ülke topraklarında bizlerden daha çok yaşayacaksınız. Vatansız hiç bir varlığın kıymet ifade etmeyeceğini bilmelisiniz. Ona uzanan elleri kıracak, dikilen gözleri de oyacak azim ve kararlılıkta olmalısınız. Ne Mutlu Türküm Diyene''

Yapılan konuşmasının ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve Andımızı okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra, Başkent Üniversitesi Avni Akyol Ümit Vakfı Anaokulu öğrencilerinin sunduğu dans gösterisinin ardından, Gürcistan Halk Dansları Çocuk Topluluğu da şarkı ve dans gösterileri sundu.
Düzce Belediye Bandosu eşliğinde yapılan resmi geçidin ardından tören sona erdi.