Büyük Cami'nin yanındaki ara yol ve çarşı içindeki ara yolların vatandaşların rahat bayram alış verişlerini yapmaları için trafiğe kapatılırken uygulamadan habersiz olarak trafiğe çıkan sürücüler, trafiğin uzun süre kilitlenmesine neden oldu. Özellikle normal şartlarda bile trafiğin zaman zaman aksadığı yolda etkili yağmurla birlikte ara yolların trafiğe kapanması da hem vatandaşları hem de sürücüleri rahatsız etti.

Vatandaşların rahat alış veriş yapmaları sağlanmaya çalışırken bu sefer İstanbul Caddesi üzerinde karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar yağmurun altında uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bu durumdan en çok rahatsız olanlar ise uzun süre trafiğin açılmasını bekleyen sürücüler oldu.

Yapılan uygulamanın açtığı sorunlar gözlendikten sonra öğleden sonra Merkez Büyük Cami'nin oradaki ara sokağın trafiğe açılması da yaşanan sorunu ortaya koydu.

Uygulamanın ne kadar etkili olduğu bilinmezken İstanbul Caddesini de trafiğe kapatacağı konuşulan Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in bu uygulamayı deneme amaçlı yaptığı da konuşulan konular arasında yer alıyor. Çıkan manzaralar ise yapılması düşünülen uygulamanın şimdiden sınıfta kaldığını gösteriyor.