Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri Çin’de bazı incelemelerde bulundu. Seyahate başta MARKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Düzce Valisi Ali İhsan Su olmak üzere; MARKA Yönetim Kurulu Üyeleri Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İGM Başkanı Şinasi Akbulut ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.


Seyahatle ilgili olarak Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın 29 Nisan 2014 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulu üyelerinin “KOBİ'lerin Geliştirilmesi, Girişimcilik ve Finansal Politikalar ile İlgili İyi Uygulama Örnekleri” temasıyla yurtdışı teknik inceleme ziyareti gerçekleştirmesine karar verilmiştir. 1980’lerden sonra, Çin’de ve Türkiye’de ekonomik büyümeyi sağlamak için benzer kalkınma politikaları uygulanmıştır. Son 30 yıllık süreç içinde hızla büyüyen ekonomisiyle Çin, bugün dünyanın 2. büyük ekonomisine sahiptir. Bu anlamda, ekonomik gelişmenin temelini oluşturan KOBİ’lerin geliştirilmesi, girişimcilik ve finansal politikalar konusunda incelemelerde bulunmak için Çin Halk Cumhuriyeti hedef olarak seçilmiştir. İnceleme kapsamında ülkenin önde gelen çeşitli KOBİ kuruluşları, firmalar, yeni gelişim alanları ile dünyanın en büyük limanlarından biriyle görüşmeler gerçekleştirilmiştir. 10 işgünü süren gezi süresince; Pekin, Dalian, Shenzhen ve Hong Kong kentleri ziyaret edilmiştir” dedi.


Ziyarette; Türkiye Pekin Ticaret Ataşeliği, Pekin Büyükelçiliği, CASME (Çin Küçük ve Orta Ölçekli Girişimciler Derneği), Yuan Long Silk Fabrikasına, Beijing CCPIT (Uluslararası Ticaret Teşviği Kurulu), Jinzhou New District (Dalian Yeni Gelişim Alanı), BYD Otomotiv, HIT (Hong Kong Uluslararasi Terminal Firması), Hong Kong Başkonsolosluğu ve Ticaret Ateşeliğinde görüşmeler ve incelemeler gerçekleştirildiği belirtildi.

 

Haber;S.Kaşkır