Düzce İl Müftüsü Alattin Gürpınar kurban kesecek olan vatandaşların dikkat etmesi gereken dini esaslar hakkında bilgiler verdi. Öncelikle kurban kesilecek yerin temizliğine dikkat çeken Gürpınar “Kesmeden önce ve kesim yapıldıktan sonrada hijyen konularına azami dikkat edilmesi gerikyor.” dedi.

Kurbanlıklara eziyet edilmemeli ayrıca kurban etleri üç bölünmeli ve bir kısmı fakirlere bir kısmı kolu komşuya diğer bir kısmıda kurban kesinin kendisine eğer ihtiyac yoksa onuda ihtiyaç sahiplerine verebilirler diyen İl Müftüsü derilerinde iyi değerlendirmesi için tahrip edilmeden kurutulup başta Türk Hava Kurumu olmak üzere deri toplayanlara verilebilir dedi.

Gürpınar ayrıca salgın hastalıkların kol gezdiği bu günlerde vatandaşlarımız hijyene aşırı özen göstermeliler ve çevre temizliğini mutlaka yapmalılar dedi.
Bayram namazının sabah saat 7.40 da kılınacağını dile getiren İl Müftüsü bayramın ikinci günü Düzce Valiliğinin resmi bayramlaşma törenin saat 13 de müftülük binası konferans salonunda yapılacağını açıkladı.