2004 yerel seçimleriyle kıyaslandığında AK Parti'nin özellikle ilçelerde geçen seçimleri aradığı gözlenirken seçim sonuçları neticesinde AK Parti, ilçelerde çoğu yeri kaybetti. Oy kullanımı sırasında partinin aldığı oylarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, alınan neticenin başlarının tacı olduğunu söyledi.

Kaşıkoğlu, “Bazı ilçelerde başka partilerin adayları Belediye Başkanlığını aldı. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Demokrasilerde esas olan halkın iradesidir. Oy sayım işlemi sonucunda oluşacak netice de başımızın tacı olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Dün ne söylediysem bugün de onu söylüyorum.”

AK Parti olarak seçim sürecinde yaptıkları ve seçimlerin ardından yapacakları çalışmalara da değinen Kaşıkoğlu, “Dün ne söylediysem bugün de onu söylüyorum. Söylediklerimizin her zaman arkasındayız. Aslında 2004 seçimlerinden çokta fazla oy kaybı olmadığı görülüyor. Diğer partilerdeki bloklaşma AK Parti'nin müthiş oy kaybettiği izlenimi yaratıyor. Ben buna inanmıyorum. Sahip çıkmamız gereken demokrasidir.” ifadelerine yer verdi.