Baharın gelişi dolayısıyla Düzce'de ilk kutlama Düzce Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Geçen yıl bir grup öğrenci tarafından Nevruz'a yakışmayan bir ortamın yaratıldığı kutlamaları bu kez Ülkü Ocakları üstlendi. Düzce Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.


Üniversite kampüsünde bulunan Ortak Yaşam Alanında yapılan kutlamaya yaklaşık 150 kişi katıldı. Kutlamalar için emniyet güçleri ve üniversitede görev yapan özel güvenlik görevlileri sıkı tedbirler aldı.


“Nevruzu bir tarafa itmektense ay yıldızın gölgesinde birlik olalım”

Ekinlik, günün anlamına uygun konuşmalarla başladı.



Son dönemde yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşların üzüntüsü yaşanırken Nevruz kutlamasının neden yapıldığı katılımcılara şöyle anlatıldı: “Ülkemizin yaşadığı zor zamanlarda Nevruz’u bir şenlik olarak kutlamamız sizleri düşündürebilir. Devletimize bunları yaşatanlara onları istediğini vermeyeceğiz. Korkmayacağız, korkunun hakim olduğu bir yapımız hiçbir zaman olmayacaktır. Vatanımız için canımızı asla sakınmayız. Vatanımız için akmayan kana ihtiyacımız yoktur. Allah vatana fayda vermeden yatakta olacak can vermesin. Cenk bizim için düğündür. Nevruzu bir tarafa itmektense ay yıldızın gölgesinde birlik olalım.” ifadeleri kullanıldı.

Gülaçtı: “Geçen yıl istenmeyen olaylar olduğu için biz kutlamak istedik”

Şehitler ve terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı, basın açıklamasında “Ülkemiz zor zamanlardan geçmektedir. Son zamanlarda yaşadığımız olayla basit değildir. Bu büyük olayların meydana gelmesinin sebebi terör örgütünün tükenme noktasına gelmesidir. Terör örgütünün dağlardan şehirlere inmesinin nedeni o coğrafyada yaşayan halkı kendi yanına çekemediği içindir. Bir yenilgi içerisindedirler. Baharın gelişiyle birlikte Türk toplumunu tedirgin etmek, huzurunu kaçırmak adına çeşitli eylemler yapmaktır. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Düzce Üniversitesi’nde istenmeyen olaylar yaşandı. Nevruz'da bölücü terör örgütünün uzantıları olan, öğrenci bile diyemeyeceğimiz toplama teröristler Kürtçe sloganlar ve afişlerle devlete meydan okudu. Biz bunu gördük. Bu sene biz gerçekleştirmek istedik. Nevruz, bu coğrafyanın bayramıdır. Bugün burada kendini Türkiye vatandaşı olarak gören arkadaşlarımızla birlikte bayramı kutlamak istedik. Üniversitemizde bölücü terör örgütünün uzantıları değil, gerçek anlamda bu vatanı seven milliyetçi ve vatansever arkadaşlarla huzurlu eğitim için elimizden geleni yapacağız.”

Gülaçtı’nın açıklamasının ardından öğrenciler, yakılan ateşin üzerinden atladı.



Tulum ve kemençe eşliğinde devam eden kutlamalarda öğrenciler hep birlikte dans etti.



Program olaysız bir şekilde son buldu.

Haber:Y.SEVER