Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Düzce kamuoyunda kaygıyla takip edilen 20 köyün mücavir alana alınması ve Yığılca’daki çimento fabrikası ile ilgili ÖNCÜ TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Yığılca’da çevre katliamına yol açacağından korkulan çimento fabrikası için konuşan Düzce Ziraat Odası Başkanı Öztürk, bu konuda Yığılca Ziraat Odası başkanının yaptığı açıklamalara destek verdiklerini söyledi.

“O BÖLGENİN BİTMESİNE NEDEN OLUR”

Öztürk, “Bizim de açıklamalarımız Yığılca Ziraat odası başkanımızı destekler nitelikte. Bu gün İstanbul’a veya Bolu’ya gidenler oralardaki çimento fabrikalarının, çevresindekilerin durumunu gördüğü zaman bizim bir şey dememize gerek yok. Kesinlikle zararlı, o bölgenin bitmesine neden olur. “dedi.

“ÇİFTÇİNİN EKMEĞİNİ PEŞKEŞ ÇEKMEYE GEREK YOKTUR”

Yapılacak modern sistemle çevreye zarar vermeyeceği konusundaki açıklamaların da çok tatmin edici olmadığını söyleyen Öztürk, şöyle konuştu:

“Bunun örneği Türkiye’nin başka yerinde var mıdır? Yoksa burada da olması imkansızdır. Yani birilerine, çiftçinin ekmeğine, bahçelerine peşkeş çekmeye gerek yoktur.”

“BU KARAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Düzce Ziraat Odası Başkanı Öztürk, 20 köyün mücavir alana alınması konusunda daha önce endişelerini kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı ve “Biz sözümüzün arkasındayız.” dedi.

Öztürk, “Daha önce mahalle yapılan köylerde tarımı bitirme çalışmaları yapıldı. Mahalle yapıldı, otomatikman imara açılacak. Ev yapılacak, sanayi gelecek, tarım bitecek. Bu 20 köy Düzce’nin en verimli toprakları, yeşil alanlarımız, tarıma en uygun bölgelerimiz oralar. Buraları yok etmek doğru bir şey midir? O zaman da ilk tepkiyi Ziraat Odası verdi. Biz sözümüzün arkasındayız. Kesinlikle bu karardan vazgeçilmesi lazım. Belediye başkanımıza, meclisimize de buradan sesleniyorum. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesini rica ediyorum. “ifadelerini kullandı.

Haber;S:KAŞKIR