Türkiye’yi derin bir üzüntüye sevk eden İstanbul’da Beşiktaş’taki kalleş terör saldırılarına bir tepki de MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz’dan geldi. Saldırıları lanetleyen MHP İl Başkanı Yılmaz, “Terörle müzakere değil, mücadele edelim.” mesajı verdi.

Terör hedefine ulaşamayacak”

MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, Beşiktaş-Bursaspor maçının akabinde emniyet güçlerine yönelik yapılan menfur terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek; şöyle konuştu: “Türkiye ne zaman bir açmazdan ve çıkmazdan çıksa, önü açıldığı zaman hemen böyle bir uluslar arası terör saldırılarının hedefine oturuyor ve terör olayları yapılmaya çalışılıyor. Anayasa değişikliğiyle birebir ilişkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türkiye her zaman söylediğimiz gibi MHP olarak, Türkiye bir açmaz ve çıkmazın içinde ve yönetim olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bunun önünü açmak için Sayın Genel Başkanımız hükümete yol gösterici ve çözüm önerisi sunucu bir şekilde davrandı. Hükümet yetkilileri de bu değerlendirmeyi göz önüne alarak, uygun düzenlemeleri yaptılar ve Türkiye’nin önünü açacak, Türkiye’deki yönetim kaosunu ortadan kalkacak bir anayasa taslağı hazırlandı. Hemen akabinde bu patlamanın olması manidardır bizce. Türkiye çok güçlü ve büyük bir ülke, bu saldırılarla yılmayacak yıkılmayacak bir ülke. Bu yüzden terör hedefine ulaşamayacak.”

Türkiye üzerinde oyunlar oynayan ülkelerin maşaları…”

“Terörü tek ayaklı düşünürsek, yanlış yaparız.” diyen Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye üzerine oynanan oyunların hepsinde biz hep bunu ifade ettik. Terörü birbirinden ayıramazsınız. FETÖ, DAEŞ, IŞİD, PKK, PYD bunların hepsi birbiri ile bağlantılı ve uluslararası istihbarat örgütlerinden destek alan ve Türkiye üzerinde oyunlar oynayan ülkelerin maşalarıdır. Bunlar birbirlerine taşeronluk yapan örgütler.”

Terörle müzakere değil; mücadele edin”

MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz son olarak terörle mücadele konusunda tavrı en net parti olduklarını vurgulayarak çözümü şu sözlerle dile getirdi: “Bizim MHP olarak terörle mücadele konusunda tavrımız bellidir. Biz hep şunu söyledik; terörle müzakere etmeyiniz, terörle amacına uygun bir şekilde mücadele ediniz. Müzakere ederek terörü çözemezsiniz. Ülkedeki insan hak ve özgürlüklerini kısıtlamadan terörle etkin bir şekilde mücadele edebilirsiniz. Terörü dünya üzerinde hiçbir ülke sıfırlayamaz ama önünü alabilirsiniz. Gerekli uygulamalarınızı gerek sınır içinde gerek sınır ötesi operasyonlarla yapmak durumundasınız.”