Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye eliyle devam eden yatırımların son durumu ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Gazeteci Erol Tayhan'ın Öncü ekranlarında yayınlanan Günlük programına konuk olan Başkan Keleş, kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

"7 KATLI KAPALI OTOPARK YAPIYORUZ"

Belediyenin önemli projeleri arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Projeleri'ne ilişkin bilgiler aktaran Keleş, şöyle konuştu: "1. Kentsel Dönüşüm Bölgesi'ni bitirdik, anahtar teslimi yapılıyor. Vatandaş bunu 15 seneden beri duyduğu için 15 seneden beri devam eden bir iş gibi zannediyor. Öyle değil. 2. belediye başkanlığına başladığımda temelini ben attım. 2.5 senede bitirdik. Ondan önceki zamanda sadece fizibilite çalışmaları vardı. 1. Kentsel dönüşüm projesiyle valilik arasında 7 katlı çok büyük bir kapalı otopark yapıyoruz, şuan projeleri hazırlanıyor."

TOPLAM BEDELİ 225 MİLYON TL

Eski sanayi çarşısı bölgesinde uygulanacak, 2. Kentsel Dönüşüm Projesi için ise şunları söyledi: "Eski Düzce Lisesi Parkı'ndan başlayıp E-5'e kadar inen eski sanayi çarşısı alanı ve spor alanlarını ortadan kaldıran 2. Kentsel Dönüşüm'ün ise projeleri ve hesaplamaları bitti ancak ihale safhasına getirdik. Bakanlık nezdinde yürüyen kentsel dönüşüm projesi bakanlar kuruluna kadar getirildi. Orada spor bakanlığı ile bir anlaşma olacak. Onunla ilgili bir gecikme söz konusu oldu. Toplam proje bedeli 225 milyon TL olan çok büyük bir projedir."

"DÜZCE ŞEHRİNİ BÜYÜTTÜM"

"Belediye başkanı olarak Düzce için ne yaptın?" sorusuna yanıtı ise şöyle oldu: "Düzce şehrini büyüttüm ne kadar büyüttüm şuanda benim belediye başkanı olduğum zamanki şehir sınırından 12 kat daha fazla büyüttüm en son katılan 21 köyle birlikte Düzce kentinin coğrafyası 12 kat büyümüştür.  Şimdi İstanbul’da bir sürü kentsel dönüşüm projeleri var ama neresini dönüştüreceksiniz. Türkiye’de ilk kez planlı bir kent oluşuyor."

YENİ TARİH: 2018

Başkan Keleş, yıllardır gündemde olan İstanbul Caddesi'nin trafiğe kapatılması konusunda ise yeni tarih verdi. Keleş, "İstanbul Caddesi'ni artık trafiğe kapatacağız. Bunun için planlamamız 2018.Yani Düzce’nin merkezinin etrafında bir trafik sirkülasyonu sağlayacağız. Dere tarafından çift taraflı geliş gidişler olacak. D-100 karayolunu Düzce’nin merkezinde bir iç yol haline getireceğiz. Bütün uluslar arası trafiği dışarıdan göndereceğiz, içeriye sokmayacağız."

ESKİ BAŞKANA GÖNDERME: SEN DE GİT ARKA ODAYI YAP

İlk başkanlık döneminde pahalılığı nedeniyle çok eleştiri aldığı merkeze dikilen elektrik direklerinin kaldırılması üzerinden Eski Belediye Başkanı İsmail Bayram'a isim vermeden yüklendi. Keleş, "Çok  pahalı direk aldım diye bana kızdılar, millet konuştu. Bunu bilen de bilmeyen de konuştu. Sonra "Pahalıydı madem niye söktün?" Avrupa’dan ithal direk getirmişiz. Koy 100 sene dayanır. Kimse de bir şey demiyor "Yahu bu direk çok pahalıydı, bunu niye çöpe atıyoruz, yerine adi, ucuz direk dikiyoruz" demiyor. O direk aralığı 20 metreydi bu direk aralığı 50 metre. "50 metrede bir yüksekten sisin çok olduğu memkelette yüksek aydınlatma olur mu?" demiyor. Şimdi yapılanın değerini bilmek lazım. Sen de git arka odayı yap. Biz bu odayı yapmışız. Git sen de olmayan yeri yap."

"NE İLÇESİ KARDEŞİM, SİZİ İL YAPIYORUZ!"

Belde iken Düzce merkeze bağlı bir mahalle statüsüne geçen Konuralp ile ilgili ise dikkat çeken ifadeler kullandı: "'Konuralp'in ismi tescil edildi artık sadece Konuralp kullanabilir.  Konuralpliler tutturmuşlar "Biz ilçe olmak istiyoruz!" Ne ilçesi kardeşim, sizi il yapıyoruz.Yarın Konuralp o kadar modern muhteşem olacak ki belki Düzce, Konuralp olmayı düşünebilir."

"TOPLAYACAĞIMIZ KİRA ÖDEYECEĞİMİZİN ÜZERİNDE"

Katlı pazaryerine çevirme kararı alınan ve aylık kira bedeli 185 bin TL olarak gündeme yansıyan bina ile ilgili eleştirilere ise şu yanıtı verdi: "Hastane Caddesi'nde YİMPAŞ AVM'den kiraladığımız binanın 1. katı market oluyor. 2. ve 3. katı sebze ve meyveciler oluyor. Bir üst katı elbiseciler oluyor. Arka binaya da geçişler yapıyoruz. Arka binanın zemin katını eczanelere vermeyi düşünüyoruz. Hastaneler olduğu için eczane ihtiyacı var. En üst katı da fastfoodcular ya da sosyal bir takım alanlar. Düzce'de yapılması gereken hizmete kulp bulmaya çalışan ya da sağda-solda konuşan çok insan var. Bir çok yere şikayetler de gitmiş. Bir kere kira ile ilgili bir sorunumuz yok. İçerideki toparlayacağımız kira ödeyeceğimiz kiranın üzerinde..."

"HIRSIZLIK YAPMADIK, ARSIZLIK YAPMADIK"

Konu pahalı saat kulelerine gelince ise söylemleri sertleşti: "Meyveli ağaç taşlanır. "İş yaparsan çok yeren olur" diyoruz, teselli oluyoruz. Şimdi adam tutturuyor "Bu saat kulesini kaça yaptırdın?" Arkadaş kaça yaptırdıysam yaptırdım. Saat kulesi bu; bakarsın, fotoğraf çektirirsin, oturursun... Hırsızlık yapmadık, arsızlık yapmadık. Sonuç itibariyle herkesin yaptığı gibi biz de bir saat kulesi yaptık. Düzceliler Mehmet Keleş'e oy verdi. Belediye başkanı seçti. Düzce Belediye Başkanı'nın adı Mehmet Keleş. Onun için böyle her virajda "Öyle mi yapsak, böyle mi yapsak?" diye düşünmemiz lazım diye bir beklentisi olan varsa bundan vazgeçsin. Böyle bir Mehmet Keleş olmaz. Herkes hesabını ona göre yapsın."

ALİ GÜNEY, BELEDİYENİN EROL TAŞ'I

Sağ kolu olarak nitelendirilen Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney'e yönelik ortaya atılan iddialara da ateş püskürdü ve "Ali Güney'i yedirtmem" dedi. Keleş, "Ali Güney, belediyenin Erol Taş'ı görünümünde... Birinin "hayır"cı olması lazım. Başkan birine "hayır" dese olmaz. Bir defans olması lazım. Belediyeden her türlü ihtiyacı, her türlü isteği olan insanlar var. Gayri meşru şeyler isteyenler de var ya da belediyeden haksız bazı şeyler isteyip de alamayanlar var. Bu olmazcımız Ali Güney. Kötü olması gerekiyorsa sen kötü olacaksın. Açıkçası ona da zulüm ediyoruz. Onun için Ali Güney ile ilgili çok dedikodu çıkıyor. Ali Güney'e "Paralelci" diyorlar. Şimdi birine bir şey yapıştırman gerekiyorsa en geçerli "Paralelci" diyeceksin ki bugünler de kimseye sormadan tepelerler bir kere onu. Ama Ali Güney'i yedirtmem çünkü benim gözümde değerli adamdır. Ekibimi, elemanımı yedirtmem. Kimse durup dururken İşkembeyi Kübra'dan benim çalışma arkadaşlarıma yafta yapıştırmaya çalıştırmasın." şeklinde konuştu.

"BURASI DİNGONUN AHIRI DEĞİL!"

"Ali Güney ile ilgili dedikoduyu bu günlerde kimin çıkarttığını çok iyi biliyorum" diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Keleş, şöyle devam etti: "Onlar zannediyorlar ki Mehmet Keleş, bir şey söylemez, bir şeylerden habersiz! Çok iyi biliyorum. Onun cezasını da keseceğim. Çok ciddi bir ceza görecek. Ahlaksızlık, terbiyesizlik, namussuzluktur. Varsa elinde bir şey bilen, varsa delili, bilgisi getirsin, koysun masanın üzerine. Beraber konuşalım. Sahte kabadayılıklara pabuç bırakacak adam değilim. Ali bey kıymetli bir adamdır, tecrübelidir. Kimse kimsenin hakkında bilip bilmeden salak-saçma dedikodu üretmek gibi bir lüksü yoktur. Böyle bir şeye devam ettirirse en ağır şekilde cezasını da görür. Burası dingonun ahırı da değil. Herkes haddini bilecek."

Haber; C. ÜSTÜNER