Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 15.55’te Beştepe’de başlayan ve yaklaşık 3.5 saat süren Kabine Toplantısı’nın ardından yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinde ‘yerinde karar’ adı altında geçilen yeni sürecin yol haritasını açıkladı. 81 ilin vaka ve aşılama oranlarına göre düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırıldığı haritada Düzce yüksek riskli iller arasında yer aldı. Düzce’de atılacak normalleşme adımları da böylece belli olmuş oldu.

CUMARTESİ YASAĞI KALKIYOR, PAZAR YASAK SÜRECEK

Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırılırken Düzce’nin de aralarında olduğu yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

HAFTA İÇİ AKŞAM YASAĞI DEVAM EDECEK

Tüm illerde olduğu gibi Düzce’de de akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek.

OKULLAR AÇILIYOR

Tüm illerde olduğu gibi Düzce’de de 8. ve 12. sınıflar eğitim öğretime açılacak. İlk okullar ve okul öncesi öğrencilerde yüz yüze eğitim öğretime başlayacak. İlkokul ve liselerde diğer kademelerde eğitime başlanmayacak.

Düğün merasimleri en fazla 50 kişinin katılımıyla 1 saatle sınırlı olmak üzere nikah şeklinde yapılabilecek.

RESTORAN VE KAFELER AÇILIYOR

 Düzce’de restoran, lokanta ve kafetarya gibi yerler sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdürecek. Yüksek riskli illerde ise kısıtlama sürecek.

DÜZCE’DE HALISAHALAR AÇILMAYACAK

Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdürecek ancak yüksek riskli iller arasında olan Düzce’de henüz açılmayacak.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI YASAĞINA DEVAM

Sokağa çıkma saatler 65 yaş üstü 21 yaş için orta ve düşükte kaldırılırken, Düzce’nin de aralarında bulunduğu yüksek ve çok yüksek yerlerde çıkma süreleri arttırılacak.

Tüm illerde olduğu gibi Düzce’de de sivil toplum kuruluşları, kooparatifler vb kuruluşlar düşük, orta, yüksek illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılacak.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ / AA