Değişik bölgelerin yerel basınında sayfa karartma ile protesto edilen ve kamu ihalelerinin basında yayınlanmasının önüne geçeceği dile getirilen “Kamu İhale Yasası’nda Değişiklik” tasarısı’na tepkiler giderek daha geniş toplum kesimlerinden tepki görüyor.

 

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Düzce İl Teşkilatı, tasarıyı protesto etmek için düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarına, parti üyesi hanımların  evlerinde hazırladıkları hamur işlerinden ikram ettiler. Partililer duvarlarına Düzce yerel basınının karartılmış sayfalarını da astılar.

 

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan ÖDP Düzce İl Teşkilatı Basın Sözcüsü Ayhan Gümüş,  hükümetin akaryakıt ve gıda maddelerine yaptığı zamların yarattığı sıkıntılar yanında yerel basına karşı olumsuz bir plan içinde olduğunu söyledi. “Kamu İhale Yasası’nda Değişiklik” tasarısının 5 bin yerel gazete ve 15 bin basın emekçisini işsizlikle karşı karşıya bırakacağını  öne süren Gümüş, tasarının yerel basının varlığını sürdüremez hale gelmesine neden olacağını ifade etti.

 

Gümüş sözlerine yasa tasarısının geri çekilmesini ve yerel basını sıkıntılara sokacak girişimlere son verilmesini talep ettiklerini de sözlerine ekledi.