Düzce Valiliği İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yürütülen “Beyaz bayrak projesi ve geleceğe enerji kalsın” projeleri kapsamında ödül almaya hak kazanan okullara ödülleri düzenlenen törenle verildi.
valilik toplantı salonunda yapılan ödül törenine vali bülent kılınç il milli eğitim müdürü yusuf sezer il sağlık müdürü ersin şimşek müdür yardımcıları okul müdürleri öğretmenler okul aile birliklerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı
açılışta konuşan vali bülent kılınç temizlik konularına dikkat çekerek özellikle anasınıfından başlayarak ortokula kadar uzanan bir süreç.çocukları hiyen ve temizlik konularında eğitim ve bilinçlendirmek gekli.
Salgın hastalıklardan korunmanın başında hijyen geliyor dedi.

okulların temizliği ve bakımı yapılamazsa istediğimiz sonucu ulaşamayız burada yine velilerin okul aile birliklerine yardımcı olmaları gerekiyor bu çocuklarımıza kaliteli eğitim için gerekli dedi ve enerji tasarrufu konusundaki görüşlerinide dile getiren kılınç okullarımızda öğrencilere tasarrufuda öğretmemiz gerekiyor dedi.

il sağlık müdürü ersin şimşek yaptığı konuşmada beyaz bayrak projesi tamda hassas bir bir günde konuşuluyorsğlık içinde çok önemli dedi.

şimşek beyaz bayrak için her yıl çok sayıda okul başvuruda bulunuyor önemli olan bu bayrağı almak değil layıkıyla taşımak çok daha önemli bu nedenle biz gerekli takibimizi sürdüreceğiz dedi.
İl milli eğitim müdürü yusuf sezer yaptığı konuşmada bu projenin bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz çok önemli bir proje çünkü hijyen günümüzde dahada önemli ana okullarından liseye kadar butün okulları kapsıyor dedi.

yapılan konuşmalarda gündemin birici maddesi olan domuz gribi ve hijyen gündemi oluştururken konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya ve bu bayrağı iki yıl süreyle okulun önünde direği asmaya hak kazanan 34 okula bayrakları ve diğer belgeleri protokol tarafından verildi.