15 gün önce Düzce ve Türkiye’yi sarsan Hazar Uyar cinayetinin ardından oğlunu toprağa veren anne, haber merkezimize gelerek oğlu hakkında yapılan yorumların acısını katladığını söyledi. 21 Kasım akşamı sözlüsü olduğu iddia edilen 13 yaşındaki kızın evinde babası tarafından tüfekle öldürülen Hazar Uyar’ın annesi Yasemin Uyar, kamuoyunda oğluyla ilgili yanlış bir algı oluştuğunu ileri sürerek, katil zanlısı Metin C.’nin hapse girmeden önce gerçek dışı açıklamalarda bulunduğunu savundu. Anne Uyar, öldürülen oğlunun genç kıza şiddet uyguladığı ve tecavüz ettiği yönündeki iddiaların gerçek olmadığını öne sürdü.

Görüntüleri mahkemeye delil olarak sundum
42 yaşındaki anne Uyar, yaşananları şu şekilde anlattı: “Katil zanlısının kızı olan G.C 4 aydır oğlumun sözlüsüydü. Evlerine gidip istedik. 2 bin lira başlık parası verdik. Oğlum Hazar, G.C ile sözlendikten sonra onların evinde kaldı. G.C. benim gelinimdi. Oğlum Hazar’ın, G.C’yi zorla alıkoyarak tecavüz ettiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Cinayetten 20 gün önce bir akrabamızın düğününde oğlum, sözlüsü ve Metin C. gayet iyiydi. Düğünün görüntülerinde birlikte ne kadar eğlendikleri görülüyor. Ben bu görüntüleri mahkemeye delil olarak sundum.”

Kamuoyunda oluşan yanlış düşüncelerin ortadan kalkması için mücadele ediyorum
Oğlunun küçük yaştaki kızı zorla alıkoyduğu iddialarını da yalanlayan Anne Uyar, “Bu tamamen asılsızdır. Böyle bir zorlama olsa benim oğlum onların evinde kalabilir mi? Ben oğlumla ilgili asılsız iddialar yüzünden kamuoyunda oluşan yanlış düşüncelerin ortadan kalkması için mücadele ediyorum. Bu yüzden savcılığa gittim.” dedi.

Söz yapılmasını kendileri istedi
Oğlunun neden öldürüldüğünü bilmediğini söyleyen Anne Uyar, G.C’nin yaşının küçük olduğunu bilmediğini kaydederek katil zanlısı Metin C.’nin kendilerinden söz yapılmasını istediğini öne sürdü.