23 Nisan İlköğretim Okulu'nda okuyan bir öğrencinin kaydı Yenikent 10. Bölgede bulunan Bilgi İlköğretim Okulu'na alınmak isteyince olan oldu. İkametgahı başka bir mahallede olduğu için öğrenciyi okula alamayacaklarını söyleyen okul müdürü Erkan Ak, görevinden alındı.

Yaşanan duruma tepki gösteren Okul Aile Birliği üyeleri ve öğrenci velileri bugün okul bahçesi önünde toplanarak açıklamalarda bulundu.

Müdürün yaptığının gayet normal olduğunu söyleyen öğrenci velileri, “Öğrencilerimizin mevcut durumları ve okula gelecek olan öğrencinin bu mahallede oturmaması nedeniyle yaşanan olay gayet doğaldır. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu nedenden dolayı müdürümüzü görevden almasını doğru bulmuyoruz. Yapılan uygulama öğrencilerimize de zarar vermektedir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek sorunlarını anlatmak istediklerini ama müdürlükten kendilerine olumsuz cevap geldiğini de ifade eden veliler ve Okul Aile Birliği Başkanı Oya Çetin, “Biz sorunumuzu anlatmak için Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik ama orada bize hem sert davranıldı, hem de bu konunun bizi ilgilendirmediği söylendi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu davranışı bütün işi öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek olan huzurlu bir eğitim yuvasına, Bilgi İlköğretim Okulu'na yetkililerin bu şekilde gelerek, yöneticileri rencide etmesi hiçbir sorunu çözmediği gibi bir aile ortamı olan o kurumdaki öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının moralini tamamen bozmuştur.” ifadelerini kullandı.