İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen  panel, lise öğrencilerini ve öğretmenlerini Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde buluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Mektebi tarafından “İstiklal Şairini İstikbale Taşımak” başlığı altında düzenlenen panele Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Eski Orman Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Düzce’deki çeşitli liselerde öğrenim gören ve Anadolu Mektebi Yazar Okuma Grubu çatısı altında birleşen öğrenciler, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u yaptıkları sunumla anlattı.
Panelin başkanlığını Ahmet Fatih Şentürk yaptı. Mehmet Akif’in Batı’ya bakış açısını Sait Balıbey, şahsiyetini Esra Nur Yıldız, Asım’ın Neslini Ş. Miraç Kahraman, şiirlerini topladığı eseri olan Safahat’ı Seher Duman, İslam anlayışını ise Betül Trabzon anlattı.

Konuşmaların ardından panele katılan öğrenciler tarafından "İstiklal Şairini İstikbale Taşımak" konulu sunum yapıldı. Panel sonunda panelist öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

'Anadolu Mektebi Yazar Okumaları' projesi
Öte yandan siyaseti bıraktıktan sonra öğretim üyeliğine geri dönen Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü'nün 5 yıl önce Sakarya Üniversitesi’nde 15 öğrenciden oluşturduğu ve yazar okumaları yaptığı “Okuma Grubuyla” doğan ve bugün 23 ile yayılan Anadolu Mektebi, lise ve üniversite öğrencilerinin düşünce hayatına ışık tutuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Anadolu Mektebi Yazar Okumaları' projesi ile Düzce’nin de aralarında bulunduğu bir çok ilde lise öğrencileri Türk edebiyatı eserlerini okumaya teşvik ediliyor. Lise 10, 11 ve 12'inci sınıflardaki gönüllü öğrencilerden oluşturulan okuma grupları vefatının 81. yılında düzenlenen panellerle Mehmet Akif’i anıyor.