AK Parti MKYK Üyesi ve geçmiş dönem Milletvekili Metin Külünk, Üniversite öğrencilerinin öğrenci evlerinde yurtlarında eğitimlerinin aksamaması için belediyelere bir takım destek vermeleri yönünde çağrıda bulundu.

“Doğal süreli öğrenci hareketliliği başlayacak. Belediyelerimiz konu ile ilgili hususi çalışma yapmalı.” Diyen Külünk, yüzde yüz doluluk oranına ulaşan Düzce Üniversitesi’nde eğitim görecek öğrencilerin sosyal ve ekonomik açıdan eşit olabilmeleri için Düzce Belediyesi’ne büyük sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

“SOSYO EKONOMİK EŞİTLİK SAĞLANMALI”

Dar gelirli öğrencilerin eğitim hayatlarını devam ettirebilmeleri için farklı yapılara kaymalarının önün kesmek için Belediyelerin öğrencilere yönelik sosyal desteğinin artırılmasının şart olduğunu ifade eden Külünk Belediyelere çağrı yaparak;

“Bölgelerindeki öğrenci evlerine sıcak yemek doğalgaz desteği ders notları fotokopi desteği internet desteği sağlamalılar” ifadelerinde bulundu.”

“BELEDİYELER ÖĞRENCİLERİN ÇÖZÜM ADRESİ OLMALI”

Öte yandan Belediye bünyesinde bir danışmanlık hattı oluşturulması gerektiğini ifade eden Külünk; “Belediyelerde öğrencilerin çözüm adresi ve benzerleri gibi başlıklarda hazırlık yapılması çok değerli olacaktır.” İfadelerine yer verdi.