Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Murat Caymaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Caymaz mesajında eğitimin önemine dikkat çekerek öğretmenlerin günü kutladı.

Murat Caymaz’ın mesajı şöyle:

“Milletlerin kaderini belirleyen eğitim; sarsılmaz temeller üzerinde yükselen modern ve güçlü bir ülkenin de en önemli değeridir. Eğitimin önceliği ise öğretmenlerdir. Öğretmenler olarak sizler, milli eğitim davamızın yılmaz, yorulmaz emekçileri; cahilin değil cehaletin düşmanı, ilim ve irfan ordusunun neferleri, eğitimin temel taşı, çocukların can yoldaşı, bilimin sunucusu, mukaddes değerlerin koruyucusu, peygamber mesleğinin icracılarısınız.

Bu zorlu yolculukta sizlere kadim geçmişimiz güç verecektir. Çünkü sizler, hocasını camide ayağa kalkarak selamlayan Fatih Sultan Mehmed'in, ‘Ulemanın atının ayağından sıçrayan çamur bizim için şereftir.’ diyen Yavuz Sultan Selim'in, ‘Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır.’ diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün hürmet ettiği bir mesleğin temsilcilerisiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutlarken, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam diliyorum.”