Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, milletin birliği ve bütünlüğüne kast eden terör eylemlerinin çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdüren terör örgütlerinin zaman zaman Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları gibi temel hak ve hürriyetleri istismar ettiği bildirildi.

Valilik’ten yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketleri sebebiyle Anayasanın 120. Maddesi ile Olağanüstü Hal Kanununun 3. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) bendine göre, Bakanlar Kurulu kararınca ülke genelinde 21.07.2016 Perşembe günü saat:01.00’den itibaren 90 gün süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesine karar verilmiş, bu karar 21.07.2016 tarihli 29777 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğü girmiştir.

2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu 14. maddesinin (c) bendinde “Olağanüstü Halin Uygulanmasında görev ve yetki; birden fazla Bölge Valisinin görev alanına giren illerde veya bütün yurtta ilan edilmesi halinde, koordine ve işbirliği Başbakanlıkla sağlanmak suretiyle Bölge Valilerine aittir. Gerekli işlemler onlar tarafından yürütülür.” hükmü bulunmaktadır.

Bu bağlamda; vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini korumak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf ederek bu tür istismarlarını engellemek, kamu güvenliğinin korunması ve kamu düzeninin bozulmasının önlenmesi amacıyla 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11. maddesinin (m) bendi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi hükümleri gereğince;

Düzce ili sınırları içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi programlar ve etkinlikler hariç; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık veya kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, şölen/şenlik, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma vb. türündeki tüm etkinlikler öncesi, sırası ve sonrasında istenmeyen ve üzücü olaylara mahal vermemek için OLAĞANÜSTÜ HAL SÜRESİ BOYUNCA belirtilen etkinliklerle ilgili en geç 48 saat öncesinden İl merkezinde Valilik Makamından, İlçelerde ise İlçe Kaymakamlıklarından alınacak izne bağlanmıştır.”

Haber: Ö.YILMAZ