2021 yılında insani yardım faaliyeti amacıyla kurulmuş ve aynı zamanda arama kurtarma faaliyetleri de yürüten, (DİSDER) Düzce İsimsiz Eller Derneği, tamamen gönüllülük esasına dayanan üyeleriyle Düzce’de ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ederek, hayırseverlerden gelen yardımların yerlerine ulaşmasını sağlıyor. Bu kapsamda çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini vurgulayan Dernek Başkanı Bayram Uysal, faaliyetleri hakkında Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

“Öncelikli amacımız insani yardım”

Birinci önceliklerinin insani yardım olduğunu vurgulayan Uysal, bu anlamda en büyük kaynağı üyelerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızdan sağlıyoruz diyerek şunları söyledi; “amacımız insanlığa hizmet etmek, ihtiyaç sahiplerini bularak bağışçıların yardımlarını onlara ulaştırmaktır. Bir nevi aracı kuruluş hizmeti görüyoruz. Bizim için Ramazan 1 ay değil 12 ay. Çünkü ihtiyaç sahipleri ihtiyaç duydukları ürünlere sadece 1 ay ihtiyaç duymuyorlar, yılın 365 günü ihtiyaç duyuyorlar. Biz de 12 ay boyunca ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına depolarımızı her zaman hazırlıklı tutuyoruz.

“yardım yaparken iyice araştırıp çok titiz davranıyoruz”

Bize bir yardım başvurusu geldiğinde ihtiyaç duyduğu ürünleri arabamıza yükleyip adrese gidiyoruz. Malzemeleri indirmeden önce bir araştırma yapıyoruz hem evde hem bölgede. İhtiyaç sahibi olduğunu gerçekten tespit ettikten sonra malzemeleri teslim ediyoruz. Şayet bir suiistimal durumu söz konusu ise onları da incitmeden biz size uğrayacağız diyerek yardımı yapmıyoruz. Çünkü biz alan el ile veren el arasında aracıyız ve bunlar bize emanet. Emanete ihanet etmemek ve gerçek anlamda ihtiyaç sahiplerinin hakkına girmemek için ince eleyip sık dokuyoruz.” Şeklinde konuştu.

OKULLARA 20 ADET BİLGİSAYAR BAĞIŞLANDI 

DİSDER son olarak geçtiğimiz günlerde, Gölyaka’da bazı okullara öğrencilerin bilişimden mahrum kalmaması adına 20 Adet bilgisayar temini sağladı. İhtiyaç sahibi denince akla ilk olarak ailelerin gelmemesi gerektiğini, Okullar ve toplum yararına çalışan kurum ve kuruluşların da kendilerine göre temin edemedikleri ihtiyaçları olduğunu vurgulayan dernek başkanı Bayram Uysal;

“geleceğimizi şekillendiren çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmesi için ben ve arkadaşlarım, hayırseverlerin desteğiyle elimizden gelen desteği sağlıyoruz ve inşallah yine hayırseverlerin desteğiyle sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.