Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanacak olan bir ödeme ile borçların kapatılacağı bildirildi. Türkiye genelinde elektrik borçları olan kurum ve kuruluşların elektriğinin kesilmesi yönünde karar alınmasından sonra, Düzce'de de en çok elektrik borcu olan kurumlar açıklanmış ve bunların başında İlköğretim okullarının geldiği belirlenmişti.

Ödenmeyen 1865 adet faturaya denk gelen yaklaşık 745 bin YTL lik elektrik borcu olan İlköğretim okullarının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilecek olan ödenek sayesinde elektrikleri kesilmeyecek. Okulların elektriğinin kesilmesi halinde eğitimde yaşanılacak sıkıntılardan söz edilirken, bir çok okulun kendi yağı ile kavrulduğu, elektrik, su, yakıt paralarının öğrencilerden toplanan aidatlardan karşılandığı öğrenildi.

Ödenek yetersizliğinden dolayı elektrik borçları biriken okulların büyük bir çıkmaz içinde olduğu ifade edilirken, Fiziki mekan yetersizliği, öğretmen açığı ve derslik açığının yanı sıra artık okulların bir diğer sorununun elektriksizlik olacağı kaydediliyor.

Ayrıca okulların elektrik olmadan ısıtılmasının da mümkün olmayacağının altı çiziliyor. Bugün borcu dolayısıyla elektriği kesilecek olan okullarda yarın su, öbür gün doğalgaz kesilir mi korkusu yaşanırken, eğitimcilerin bu durumdan endişe duyduğu belirtiliyor.