Düzce MÜSİAD tarafından organize edilen geleneksel rafting etkinliğine katılan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak etkinlik öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Olpak, Başbakan Erdoğan ve Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu arasında yaşananları “devlet içinde kargaşaya izin vermemek gerekir.” şeklinde yorumladı.


Olpak, “Hem iş alemi hem de Türk halkı devletin yöneticileri arasında kavga algısını oluşturacak bir tablo olmasını arzu etmez. Elbette kurumların birtakım söyleyecekleri olabilir. Ama bu söyleyeceklerini belirli zaman dilimleri içerisinde, belirli usul çerçevesinde söylemeliler. Üslup, yer ve zaman gibi konulara dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde devlet içerisinde kargaşaya izin vermemek gerekir.” ifadelerini kullandı.

 

Yerel seçimlerin yoğun ve stresli geçmesine rağmen Türk ekonomisinin bundan çok fazla etkilenmediğini belirten Olpak, Cumhurbaşkanlığı seçiminin de ekonomi üzerinde çok etkili olmayacağını vurguladı.

 

Olpak, “O kadar stresli ortamda bile Türk ekonomisi hiçbir şekilde hız kesmedi. İlk 3 aylık verilere baktığımızda bunu görebiliyoruz. Referandum havasında geçen bir seçimi geride bırakabildiysek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de aynı tempoda geride bırakılacağına inanıyoruz. Bu bizim için bir kriz vesilesi olmayacaktır.” şeklinde konuştu.


Düzce OSB yolunun akıbeti ile ilgili gelen bir soru üzerine Olpak, hükumetin ulaşım çalışmalarındaki başarısına vurgu yaptı ve Düzce OSB’nin geride bırakılacağını düşünmediğini belirtti.