Düzce Belediyesi tarafından İl merkezi ve tüm mahallelerdeki mezarlıklarda başlatılan temizlik ve çerve düzenleme çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın İş-Kur'la yaptıkları işbirliği sonucu yaklaşık 50 kişilik bir ekip kurularak mezarlıklarda iyi niyetle başlatığı çalışmalar sonucunda mezarlara verilen zararlar sonucu ortaya çıkan görüntü hiçte hoş değil.
Amaç mezarlıklarda çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmasıydı.
Bu doğrultuda başlayan çalışmalar sırasında mezarlıkların yıkılan duvarları yeniden yapılacak çukur kısımlar doldurulup belli bir düzenlemeyle mezarlıklar Düzce'ye yakışır hale getirilecekti.
Ancak bu gün bakıldığında mezarlıkların durumu içler acısı.
Darıcı köyündeki mezarlıkta yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan manzarayı gelip görmelisiniz diye televizyonumuzu arayan vatandaşların olayı abarttıklarını düşünmüştük ancak işte bu görüntüleri görence haklı olduklarını anladık. Bu mezaların atalarına dedelerine ait olduğunu söyleyen vatandaşlar, "biz düzenleme beklerken düzensizlikle karşılaştık bu durumdan Belediye Başkanımızın haberi olduğunu sanmıyoruz. Haberi olsa inanıyoruz oda izin vermezdi" dediler.
Mezarlığın içinde kepceler çalıştı kestikleri ağaçları kamyon ve traktörleri mezarlığa sokarak götürdüler. Aynı durum Şehir Mezarlığı'nda da var. Neden dikkat etmiyorlar. Ölümüzünde dirimizinde kemikleri sızlıyor. Bu duruma yıkılan mezarların yeniden yapılacağını söylediler. Bu duruma geldikten sonra yapsalar ne olur, bir kıymeti yok. Başkanımızın gelip bu mezarlıkları kendi gözleriyle görmesini istiyoruz dediler.