Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, 1999 yılında yaşanan depremlerde Düzce'de hasar gören okullar ve İl Özel İdaresi tarafından bu yıl yaz aylarında bakım ve onarıma giren Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okullarında incelemelerde bulunmuştu.

Okulun güçlendirmesinde geçmişte yapılan imalat hataları nedeniyle çalışmaların durduğunu dile getiren Korkmaz, mevcut binanın ilk imalatında işçilik hataları olduğunu projenin yeniden revize edilerek güçlendirme çalışmaları yapılacağını söylemişti.

Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretim gören yaklaşık 600 öğrenci bu yıl Üçköprü İlköğretim Okulu ve Osman Gazi İlköğretim Okullarına nakil edilmiş ve eğitim öğretimlerine o okullarda devam etmeleri kararlaştırılmıştı.

Konu bugünkü Köydes toplantısına da taşındı. Yeşil Çam Köyü Muhtarı Ali Kahraman ve Muncurlu Köyü Muhtarı Osman Yaman köylerine bulunan okullarla ilgili köy halkının tedirgin olduğunu söyledi.

Vatandaş Şüpheli

Yeniden projelendirerek tadilat yapılan okullara vatandaşın şüpheli yaklaştığı ve öğrenci göndermek istemediklerini ifade eden köy muhtarları, imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okulu ile ilgili konuşan Yeşil Çam Köyü Muhtarı Ali Kahraman “ Milletvekili İbrahim korkmaz da daha önce burada inceleme yapmıştı. Biz kişilerin binayı taşımayacağını düşünüyoruz. 4 katlı biz 2 katını yıkılmasını istemiştik.