AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, düzenlendiği basın toplantısında istişarenin önemine vurgu yaptı. Son yapılan meclis toplantısında Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın oylamaya sunduğu Merkez Camii’nin mülkiyetinin Hazine’ye devri talebine neden AK Parti grubunun ‘Hayır’ oyu verdiğini anlatan Sarıoğlu, bunda kendilerini birçok konudan haberdar etmeyen ve istişare kapılarının kapalı tutan belediye yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

“Bize bir adım atarsa biz kendisine 3 adım atarız”

Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın oylama sonunda AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Öztaş’a “Siz nasıl Cumhur İttifakı ortağısınız?” şeklinde çıkışını da değerlendiren Sarıoğlu, “Başkan Yanmaz bize bir adım atarsa biz kendisine 3 adım atarız.” ifadesini kullandı.

“Okan Başkan ilk önce bizimle istişare yapmasını öğrenecek”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, “Okan Başkan ilk önce bizimle istişare yapmasını öğrenecek. Biz bugüne kadar nasıl destek olduysak bundan sonra da seve seve destek veririz.” dedi.

“Neye ‘evet’ diyeceğimizi bilmiyoruz ki”

Meclis gündemine gelmeden önce Akçakoca’yı ilgilendiren ana konuların kendileriyle konuşulmadığına dikkat çeken Başkan Sarıoğlu, “Neye ‘evet’ diyeceğimizi bilmiyoruz ki. Öncesinde konuşmamışız, konuya dair tevatürlerden başka bir şey bilmezken nasıl ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyelim.” dedi.

“Muhatap kabul edilirsek mecliste kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız”

Başkan Okan Yanmaz’a ithafen konuşmasını sürdüren Sarıoğlu, “Bundan sonraki süreçte istişare için beni davet eder, konunun inceliklerini benle paylaşır ise ben de Akçakoca lehine doğru bulduysam encümen arkadaşlarımla durumu değerlendiririm. Bugüne kadar böyle bir durum söz konusu değil. Eğer bundan sonra davet edilir konu hakkında muhatap kabul edilirsek mecliste kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız.” diyerek partisinin istişareden yana olduğunun altını çizdi.

HABER: C. ÜSTÜNER