Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Öncü TV ve 100.2 Öncü Radyo ortak yayını ‘Yorumluyorum’ programında gündeme dair önemli başlıkları değerlendirerek çarpıcı yorum ve tespitlerini aktarmaya devam ediyor. Ünsal, ilgiyle takip edilen programın son bölümünde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde gazeteciler için verdiği yemekte gazetecileri fırçalamasını ve Düzce basınının birlik ve beraberliğinin önündeki engelleri masaya yatırdı.

‘Özlü’nün bir kafamızı kırmadığı kaldı’

Mutfak sanatları Merkezi’ndeki yemekte yaşananları aktaran Ünsal, “Bizi görüyorsunuz, elimizde kameralar, toplumun idare ve irade sahiplerine yakın olan, çok etkili gibi görülen, kendimize göre çevresi olan insanlarız. Geçtiğimiz gün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Sayın Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü bütün gazetecileri davet etti ve Mutfak Sanatları Merkezi’nde bizleri ağırladı. Bir yemek ikram etti, yemek ikramından sonra mikrofonu aldı eline, o mikrofonu bir kafamızda kırmadığı kaldı, tabiri caiz ise. ‘Üç şeye çok sinirleniyorum’ dedi. Dedi ki; bir her istihbarat doğru değildir, algılamadan, iyi teyit etmeden yaptığınız haberler sıkıntılı. İkinci sinirlendiği şey; ‘yalan haber yapıyorsunuz’ dedi, üçüncü sinirlendiği şey; dedi ki, ‘haberi çarpıtıyorsunuz’ dedi. Herkesin konuşma hakkı var tabii, Sayın Faruk Özlü’nün de bizi eleştirme hakkı var.” dedi.

‘Etkisi yüzde 2 dediğiniz basın karşısında kızmayın, üzülmeyin, sinirlenmeyin’

Özlü’nün Düzce’de basının etkisinin yüzde 2 olduğuna dair tespitini aktaran Ünsal, “Şimdi 3 tane kendisini sinirlendiren haber şeklinden bahsetti. Faruk Özlü’nün kendi tespiti. Dediğiniz gibi Düzce’de basının etkisi yüzde 2, bu Faruk Özlü’nün kendi tespiti. Yahu bu yüzde 2 yalan yazsa ne olur, doğru yazsa ne olur, çarpıtsa ne olur, düzgün yazsa ne olur? Nasıl olsa yüzde. Düzce Kamuoyunun etkilenmesi noktasında, Düzce’deki medyanın basının gücü, etkisi yüz kişiden 2 kişiyi etkiliyor. Yüzde 98’i siz yönlendiriyorsanız, yüzde 2 için kızmayın Sayın Özlü, üzülmeyin, sinirlenmeyin, nasıl olsa yüzde iki. Bizim Türk geleneğinde, ananesinde, göreneğinde misafir davet ettiğiniz zaman misafiri kırmadan, incitmeden, üzmeden, ne kadar çok sinirli olursanız olun usulüne uygun gönderilir. Sayın Başkan bunları söylerken de biraz sinirliydi, biraz da gergindi. Bir dünya sıkıntılı bir şekilde anlattı, ama çok böyle sizle kongre yapalım, çalıştay yapalım, siz bu işi bilmiyorsunuz, siz bu işten anlamıyorsunuz. Bizim elimizdeki malzeme bu. Yani, arkadaşlarımızın hangi şartlarda yaşadığını bilmeden, hangi imkânlar dâhilinde bu mesleği yürüttüğünü bilmeden böyle bir yorumda bulundu.” diye konuştu.

‘Düzce’deki gazeteciler cemiyeti yapısı Düzce basınını temsil etmiyor’

Düzce basınındaki hem basının hem de kamuoyunun aleyhine olan birlik ve dirlik olmamasın sebeplerini değerlendiren Ünsal, “Şimdi evet birlik yok, düzen yok, neden? Çünkü balık baştan kokar. 20 senelik bir cemiyet başkanı var, lastikçisinden, lokantacısına kadar, komşusundan, akrabasına kadar cemiyet üyesi yapmış, bizleri temsil etmiyor zaten, birçok kurumu temsil etmiyor. Öncü’yü temsil etmiyor, Manşet’i temsil etmiyor, Damla Gazetesi’ni temsil etmiyor, Düzce Postası Gazetesi’ni temsil etmiyor, bizlerle hiçbir alakası yok. Nasıl olmuşsa hasbelkader Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olmuş.” ifadelerini kullandı.

‘Fırçası bastı diye Faruk Özlü kötü mü diyeceğiz?’

FETÖ yayın organı Zaman gazetesinin Düzce temsilciliğini yapan cemiyet başkanının Düzce’deki gazetecileri temsil etmediğinin altını çizen Ünsal, sözlerine şöyle devam etti:

“Yanındakiler sabahtan akşama kadar dertli, ama ne tılsım varsa bu herifte, biliyorsunuz eski zamanın Zaman Gazetesi muhabiri bu arkadaş, bir şekilde, bir himaye üzerinde, Cumhurbaşkanına sakıncalı olan, 200 metre yanaşamayan bir adam Cemiyet Başkanı. Düzce’deki gazetecileri temsil etmiyor, bu net, haklarını müdafaa etmiyor, bu net. O akşam bir elinde sopa, bir elinde fırça, kızan, sinirlenen Faruk Özlü’nün yanında, oradaki giden insanları müdafaa edemeyecek kadar aciz. Bunun her tarafı başkan olsa ne olur? Mesele bu değil aslında, mesele şu; bu ekranlarda en çok eleştirildiğimiz nokta Faruk Özlü’ye çok methiyeler düzüyorsunuz, hiç eleştirmiyorsunuz, hiç eksik tarafını söylemiyorsunuz; söylüyoruz. Bunu daha üst boyutta duymak isteyenler açarız mikrofonu veririz kamerayı anlatırlar, ona bu ekranlarda açık. Ama bir insanı da değerlendirirken, yaratıcının ölçüsünden bakmak lazım. ‘La İlahe İllallah ve Eşhedü enne Muhammed’den Abdühü Resülühü’ diyen herkese vaadi var Allah’ın, ‘Cennetime koyacağım’ diyor, ‘Bana iman ettiğiniz için.’ Ama diyor, ‘Günahınıza ve sevabınıza bakacağım, ona göre değerlendireceğim’ diyor. Şimdi burada istisnalar kaideyi bozmaz, şimdi o akşam bizi yemeğe davet edip, vurdu küsküyü, bastı fırçayı, kızdı, sinirlendi tamam. Biz bu Faruk Özlü’yü kötü mü diyeceğiz? Yok!”

‘Faruk Bey’in 2024 yılında yeniden belediye başkan adayı olacağına inanıyoruz’

Özlü’nün karşısında yarın aday olabilecek isimler olduğunu belirten Ünsal, “Geçtiğimiz günlerde, Düzce’de çok güzel bir adım attı, Düzce’ye 5 yıldızlı bir otel kazandırmak için bir mücadele içine girdi ve başardı. Yani kendisi risk aldı burada. Düzce’nin belki turizmde önünü açacak bir lokomotif. Kurugöl’de, Konuralp’te yapmış olduğu hizmetler, Küçük Sanayi Sitesi’ndeki belediyenin tasarrufunda yapılan bazı hizmetlere bakıldığı zaman bir insanı eleştirirken bunları da görmek lazım. Yani güzel tarafı da görmek lazım. Netice itibari ile Faruk Bey’in bizi eleştirmesinde haklı yönleri var, tespitleri de doğru, ama şuna çok iyi dikkat etmesi lazım; bize bilgiler geliyor belediyeden. Biz bu bilgileri muhalefet ve Faruk Bey’e muhalefet olan isimlerden öğreniyoruz. Partinin il başkanından öğreniyoruz, partinin yöneticisinden öğreniyoruz, belediye meclis üyesinden öğreniyoruz. Ensesindeki buharı, muhalifleri duyuyor, muhalif olanlar duyuyor, yarın karşına aday olarak çıkabilecek kişiler duyuyor. Faruk Bey’in 2024 yılında yeniden belediye başkan adayı olacağına inanıyoruz, ben öyle tahmin ediyorum. Bu hesaba göre herkes bir hesap yapıyor.” dedi.

‘Önce Özlü’nün etrafındaki Fuat Avniler bulunmalı’

FETÖ’nün güçlü olduğu dönemdeki Fuat Avni isimli Twitter kullanıcısının başbakanın her adımını bildiğini hatırlatan Ünsal, “Bir Fuat Avni vardı hatırlıyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın attığı adımı biliyordu, ‘merdivende sekteye uğradın’ diyordu. Önce Faruk özlü, etrafında birkaç tane Fuat Avniler var, bunları bulsun. Bu Fuat Avniler kim? Bize ve diğer basına gelen bilgilerde ‘yanlış enformasyon var, yanlış haber yapılıyor’ diyor ya; önce oradaki Fuat Avnilerin bulunması lazım. Belediyeden uçan kuşun rüzgârı, bazı gazetecilere hemen geliyor. Nasıl geliyor bu? Onun için herkesin evinin önünü temizlemesi lazım.” diye konuştu.

‘Bu birliksizlik Düzce’yi yönetenlerin işine gelir’

Düzce’de bazı noktalarda tek yürek olunması gerektiği halde bunun başarılamadığını kaydeden Ünsal sözlerine şöyle devam etti:

“Biz Düzce basını olarak da bir daha söylüyorum; Düzce Gazeteciler Cemiyeti, Düzce basınının yüzde 90’ını temsil etmiyor. Üyesi de yok, onun söylediği ve anlattığının bağlayıcılığı da yok. Dar bir alanda, tasarruf halinde ve hatta yönetim kurulu üyeliğinden de iki arkadaşımız da istifa etti. Bu konu ile ilgili sevgili Atilla Gösterişli ağabeyimiz güzel bir yazı yazmış. İşin en enteresanı ne biliyor musunuz? Halka daha verimli, daha faydalı, daha etkin, daha güçlü bir veri akışı, bilgi akışı, kamuoyunu bilgilendirme noktasında bir çaba göstermek veya bir oluşum yapmak için birlik ve beraber olmak lazım. Ama bu birlik ve berabersizlik bu Düzce’yi yönetenlerinde işine gelir. Kaos ve birbiriyle olan kavga, birbiriyle olan rekabet memleketi yönetenlerin işine gelir. Bu memlekette ne basının birbiriyle kavgası, tartışması, ne sivil toplum kuruluşlarına, siyasete hiçbir şeye fayda sağlamadığını gördük. Bugün tek ses, tek yürek olamıyoruz, Düzce’de bazı konularda. Ama olmaya başladığımıza inanıyorum. En azından Düzce’nin tarihini değiştirecek olan, turizmin lokomotifi pozisyonunda olan bir 5 yıldızlı otel geliyor. Bunu kazandıran Dedeman ailesine de, Algün ailesine de teşekkür ediyoruz.”

‘Otobüs müteşebbisleri artış bekliyor’

Son olarak Düzce Ulaşım A.Ş. sistemine otobüs alarak dahil olan müteşebbislerin artan maliyetler karşısında garanti ödemelerde artış isteğini dile getiren Ünsal, “Sayın Faruk Özlü belki buna sinirlenecek, ama sinirlenmesin, şu 114 tane uğur böceği denilen minibüsler var ya; billboardlarda insanlar kazanacak diye reklam yaptılar, pandemi döneminde de çalışmadığı halde destek olduğunu biliyoruz. Ancak şu an her ay 10 bin liraya yakın zarar ediyorlar. Kazanamıyorlar, kazanırken kaybediyorlar. Bunun için de belediye başkanından ve diğer ilgililerden tasarruf bekliyorlar.” dedi.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ