Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, müdürlüğün son dönem çalışmalarını anlattı. Turan, özellikle kimsesiz çocuklar ve aileler için hayata geçirilecek projeleri anlattı.
Her aileye danışman
Turan, henüz Türkiye genelinde 2 ilde uygulamaya konulan sosyal hizmet danışmanlığının çok yakında Düzce’de de başlayacağını söyleyerek, müdürlüğün kapı kapı dolaşarak tespit edeceği ailelere danışmanlık hizmeti verileceğini söyledi.
Turan, “ bakanlığımızın yeni projesi aile danışmanlığı. Bunu Düzce’de uygulayabilmemiz için önce ili tanımamız gerekiyor. Kadromuzu genişleterek bu projeyi uygulamaya sokacağız. Şu anda 37 uzmanımız bu konuda çalışmalar yürütüyor. Tek tek tespit edilen her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Bir anlamda Düzce’nin risk haritası çıkarılacak.” Dedi.
Şiddet 0 olmalı
Yeni çıkan yasa ile kadına şiddette büyük yaptırımlar geldiğini hatırlatan Turan, Düzce’de şiddet gören kadın oranının binde 13 olduğunu, bu oranı sıfıra çekmek için çalışmalar yapıldığını dile getirdi.
Turan, “ Düzce’de şiddet gören kadınların başvuracağı belediyeye ait kadın sığınma evi ile Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğümüze  ait bir mekan var. Şiddete maruz kalan kadınlar direk olarak bize başvurduğunda teslim alınıyor ve işlemlerinin ardından istediği bir ilin kadın sığınma evine gönderilebiliyor. Kadına şiddet konusunda Düzce uç noktada olmasa da binde 13 de iyi bir oran değil. Gönül ister ki sıfıra düşsün. Önemli olan şiddete uğramadan önce ne yapılabilir, nasıl tedbir alınabilir bunun için şiddet ortaya çıkan aileleri incelemek gerekir.” Şeklinde konuştu.
Kimsesiz kavramını kaldıracağız

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, ailesi olmayan çocuklar için kullanılan “kimsesiz çocuk” kavramını silerek, devletin sıcak yuvasında çocukları en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Haber; H. İŞCAN