Düzce'de sanayi tamam
 
Vali Adnan Yılmaz, Manşet Gazetesi'nin 7. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. 2 organize sanayi bölgesi bulunan Düzce'de sanayi için artık yeni alanlar açılmaması gerektiğini vurgulayan Vali Yılmaz, gerekçe olarak ise henüz 1. ve 2. OSB'nin doluluk oranına ulaşmamasını gösterdi ve Düzce'de artık ihtisas sanayiye ağırlık verilmesinin doğru bir yaklaşım olacağına dikkati çekti.
 
Turizm ön plana çıkarmalı
 
Düzce'nin ekonomisini tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaretin oluşturduğunu turizmin ise diğer olarak nitelendirilen saflarda yer aldığını söyleyen Vali Yılmaz, “Turizmi ön plana çıkarmamız lazım. Katma değer yaratan turizme önem vermemiz lazım. Bu zamana kadar yeterince turizmin ekonomiye katkısı çok azmış ama artık böyle olmamalı. Düzce'nin doğal güzellikleri en iyi şekilde tanıtılmalı.” dedi.
 
Eksiklikleri yerinde görüyor
 
Turizmdeki altyapı eksikliklerini de yaptığı incelemeler sırasında yerinde görme fırsatı bulduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, “Yığılca Entegre Hastanesi temel atma töreni için gittiğim Yığılca'da Sarıkaya Mağarası'nı ve Saklıkent Şelalesi'ni inceledim. Belki de çoğu kimse Sarıkaya Mağarası'na inmedi ama ben çok kısa bir süre önce Düzce'de göreve başlamama karşın indim. Çünkü tepedeki isim olarak öncelikle benim görmem lazım. Yaptığım incelemelerde Sarıkaya Mağarası'nın turizme kazandırılması için ilk önce yolunun yapılması gerektiğini gözlemledim.” dedi.

Saklıkent Şelalesi'ni ziyareti sırasında ise şelalede yapılan düzenlemelerde eksiklikler olduğunu gördüğünü belirten Vali Yılmaz, çalışmaların tekniğe uygun yapılması için gerekli talimatları verdiğini dile getirdi.

 
Altyapı sorunları sıfıra inmeli
 
Yığılca dönüşünde İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ile birlikte Samandere Şelalesi'nde incelemelerde bulunduğunu kaydeden Yılmaz, yine şelaleye giden yolun da çeşitli nedenlerle bozulduğuna şahit olduğunu söyledi. Yılmaz, “HES çalışmalarında kamyonların geçişi sırasında yol bozulmuş. Şelale yolu da en kısa sürede yapılmalı. Eğer turizmde iyi yerlere gelmek istiyorsak öncelikle altyapı sorunlarının sıfıra indirmeliyiz. Vizyonumuz belli. Bu doğrultuda elle tutulur çalışmalara imza atmalıyız. Taşın altına elimizi koymamız lazım.” şeklinde konuştu.

 

Samandere Şelalesi yolunun Abant ile birleşmesi önerisinde de bulunan Yılmaz, bu sayede Abant'a gelen turların ya da ziyaretçilerin Samandere Şelalesi'ne gelmek isteyeceğini kaydetti.

Haber; C. ÜSTÜNER