Serbest piyasanın önemli aktörlerinden olan FİSKOBİRLİK’in son yıllarda maddi olarak tekrar eski gücünü kazanmaya başlaması, üreticilerin TMO’dan sonra fındığını güvenle birliğe teslim etmesini sağladı. Ancak Akçakoca’da yayılan bir satış haberi bu olumlu gidişata gölge düşürdü. FİSKOBİRLİK Akçakoca depolarının kiracı konumundaki firma tarafından satın alınacağı haberleri ‘FİSKO’nun üzerinde yine kara bulutlar mı dolaşıyor?’ söylentilerine yol açtı.

Bilindiği üzere Sapak bölgesindeki FİSKOBİRLİK arazisinin de içinde bulunduğu yaklaşık 6 dönümlük alanda kiracı olan Sevinç Ticaret, bu yeri satın almak için mülk sahipleri ile görüşmelere başladı.

Emlak değerinin metrekaresi bin 500 lira civarında belirlendiği arazinin daha ucuza mal olması için firmanın çeşitli kanallardan girişimlerde bulunduğu ileri sürülürken, Öncü Haber satışının FİSKOBİRLİK ayağını bizzat Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'a sordu. Haber ekibimizin sorularını yanıtlayan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, halihazırda satış gerektirecek bir durumun bulunmadığını vurguladı.

“SATIŞI DÜŞÜNSEK BİLE O RAKAMA OLMAZ”

Bayraktar, kurum depolarının bulunduğu araziyi satmayı planlasalar dahi metrekaresi 1.500 TL’den satmayacaklarının altını çizerek, “Bırakın bin 500 lira ya da aşağısını, satmak istesek kesinlikle metrekaresini 1.600 liradan satarız. Her şeye rağmen bugün için böyle bir satış durumu söz konusu değil.” dedi.

“BÜTÜN GAYRIMENKULLERİMİZ SATILABİLİR ANCAK...”

Birliğin gayrimenkullerinin tümünü satılabileceğini ancak, bu satışların olması için kurumun menfaatinin olması gerektiğine dikkat çeken Bayraktar, “Kuruma ait mülklerin hak ettiği değeri bulması en önemli koşulumuz. Sevindirici olan ise bu türden satışları zorunlu kılacak bir durumun  olmaması.” diye konuştu.

“OĞUZHAN SEVİNÇ 10 YILDIR KİRACIMIZDIR”

İş insanı Oğuzhan Sevinç'in FİSKOBİRLİK’in yaklaşık 10 yıllık kiracısı olduğunu kaydeden Bayraktar, “Depolar kiraya verildiği dönem kötü durumdaydı. Sevinç Ticaret kontrat gereği kiraladığı depoların tamirat ve tadilatlarını kendi imkanlarıyla yaptı. Yine sözleşme uyarınca kiracı olarak o depoları kullanmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

“MAL-MÜLK SATMA ZORLUKLARINDAN KURTULDUK”

Fiskobirlik'in mülklerinin satılmasına bir engel olmadığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Sevinç ailesinin kiracı olduğu yerleri satın almak istediğini bildiklerini belirterek, 'Fakat, bizim mülklerimizi satmamızı gerektirecek bir durum şu anda yok. FKB, borç-harç için mal-mülk satacak durumdan kurtuldu çok şükür.' dedi.