Öncü Haber ekibi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı’ndaki meyve ve sebze fiyatlarının nabzını tuttu. Geçtiğimiz haftalara göre bazı ürünlerde 50 kuruşluk artış yaşanırken, bazı ürünlerde ise büyük indirimler olduğu görüldü.

Kavunun tane fiyatı 5 TL, karpuzun kilogram fiyatı ise 1.5 TL

Koronavirüs salgınına rağmen taze sebze ve meyce almak isteyen Düzceli vatandaşlar bugün yine Cumartesi Pazarı’nın yolunu tuttu. Her keseye hitap eden pazaryerinin yüz güldüren meyveleri ise kavun ve karpuz oldu. Kavunun tanesi 5 TL’den satılırken, zincir marketlerde kilosu 5 ila 6 TL arasında satılan karpuzun kilogram fiyatı 1 buçuk TL’den satıldı. Süt ve süt ürünlerinde ise etiketlerdeki fiyatlar yüzleri güldürdü.  

“Biz karpuzu Adana’dan tarladan aldığımız için fiyatlar uygun”

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna açıklamalarda bulunan pazarcı esnafı, özellikle kavun ve karpuz fiyatlarındaki ucuzluğu “Biz karpuz ve kavunu Adana’dan tarladan alıyoruz.” diye anlattı. “Market ve manavlarda kavun ve karpuz fiyatları daha pahalı.” diyen esnaf, “Biz halkımıza ucuz mal satmak için Adana’dan tarladan aldığımız ürünleri bu fiyatlara satıyoruz. Zaten insanımız zor bir dönemden geçiyor. Özellikle çocukların bu bayramda yüzleri gülmedi. Onların yüzünü güldürmek istiyoruz. Kavunun tanesini 5 TL’den, karpuzun ise kilogram fiyatını 1 buçuk liradan satıyoruz.” dedi.

“Halkımız zor günler geçiriyor”

Salgın nedeniyle millet olarak zor bir dönemden geçtiğimize dikkat çeken bir başka esnaf ise, karpuzun kilogram fiyatını 2 buçuk TL’den sattığını söyledi. Ucuz mal almak için Sakarya Hali’ni tercih ettiğini söyleyen esnaf, “Halkımız salgın nedeniyle zor günler geçiriyor. Bu nedenle bizlerde en uygun ve en kaliteli ürünleri satmak için Sakarya halinden alıyoruz ürünleri. Halkımıza ucuz ürünler satıyoruz.” diye konuştu.

“Geçtiğimiz haftalara göre biber ve domates fiyatlarında 50 kuruşluk artış var”

Geçtiğimiz haftalara göre biber ve domates fiyatlarında 50 kuruşluk artışın olduğunu, önümüzdeki günlerde ise bu ürünlerde indirim olmasını beklediklerini söyleyen bir baş esnaf da, “Biber ve domates fiyatlarında hava şartları nedeniyle 50 kuruşluk bir artış var. Havaların normal seyretmesi durumunda önümüzde ki günlerde bu ürünlerde indirim bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Süt ve süt ürünleri yüzleri güldürdü

Cumartesi pazarında yüzleri güldüren diğer ürünler ise süt ve süt ürünleri oldu. Marketlerde 28 ila 30 TL arasında satılan peynir fiyatlarının, pazaryerindeki etiket fiyatlarının 20 TL olduğu görüldü.