Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün gece Türkiye'de ilk koronavirüs vakasına rastlandığı yönündeki açıklaması ülke genelinde olduğu gibi Düzce'de de tedirginliğe yol açtı. Hızla yayılma eğilimi gösteren virüsün bulaşma riskini minimuma indirmek için İstanbul başta olmak üzere tüm illerde sıkı tedbirler uygulamaya koyuldu.

Düzce'de tedbirler en üst seviyede

Sağlık Bakanlığı'nın 81 ildeki sağlık kuruluşlarına gönderdiği talimatlar doğrultusunda Düzce'de haftalar önce tamamlanan hazırlıklar sayesinde şüpheli görülen vakalara yönelik koordineli şekilde çalışma yürütülüyor. Özellikle yurt dışından gelen vatandaşların yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastanelere başvurması ile birlikte koronavirüs tedbirleri hızla devreye sokuluyor.

Şimdiye kadar 4 vaka şüpheli bulundu, sonuç negatif çıktı

Hastanede virüs konusunda eğitimli personel tarafından özel bir odada izole şekilde gerekli tetkikleri yapılan hastalar, kan tahlili sonuçları gelene kadar hastanede bekletiliyor. Sonuçların negatif gelmesi ile birlikte hastalar taburcu edilseler bile 3-4 gün sonra aynı tahlili için tekrar hastaneye gelmeleri isteniyor. Bu şekilde şimdiye kadar 4 hastanın Düzce'de müşahade altında tutulduğu ve sonuçların negatif geldiği öğrenildi.

Umre'den dönenler dikkat!

Öte yandan Umre'den dönen Düzceli vatandaşları tespit eden Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'nün hem ziyaretler hem de telefonla bilgi alarak hastalık belirtisi olup olmadığını kontrol ettiği öğrenildi. Kutsal topraklardan dönen vatandaşların 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi de kabul etmemeleri isteniyor.

Düzce'de sağlıkta ortak çalışma

Düzce'de şu ana kadar koronavirüs vakasına rastlanmazken, olası vakaların önüne geçmek amacıyla tüm kurumların koordineli şekilde çalıştığı bildirildi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli sağlık personelinin sık sık ortak toplantılar düzenleyerek, tüm tedbirleri ve risk faktörlerini gözden geçirdiği de edinilen bilgiler arasında...