Gümüşova’ya bağlı Elmacık Köyü’nde yanlış bir anons tüm köyün karantina altında olduğu haberinin hızla yayılmasına neden olurken, jandarma ekipleri tarafından olası yeni vakaların önüne geçmek için köyün giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu.

Bilindiği gibi Elmacık Köyü’ne dışarıdan gelen bir vatandaşta koronavirüse rastlanması üzerine dün akşam saatlerinde cami hoparlöründen yapılan “Sokağa çıkma yasağı” anonsu köylüleri tedirgin etmişti. Vatandaşların karantina olarak algıladığı bu anonsun ardından jandarmanın köye gelmesi, hareketli saatlerin yaşanmasına neden olmuştu.

Köydeki durumu görmek ve bilgi almak için Öncü Haber ekibi bugün soluğu Elmacık’ta aldı. Köyde, güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkartıldığı görüldü. Köyün giriş ve çıkışında tedbir amaçlı Jandarma ekipleri bekletilirken, köylülere giriş ve çıkışlarında maske dağıtılarak, ateşleri ölçülüyor.

TEDBİRLER GÜVENLİK AMAÇLI ALINDI…”

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonlarına konuşan Köy Muhtarı Özgür Canbulat, “Köyümüzde dışarıdan gelen bir kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu nedenle camimizden yanlış bir anons yapıldı. Bu da halk arasında panik yaşanmasına sebep oldu. Durumu pozitif çıkan hastamızın iyi olduğunu öğrendik. Yakınlarına da test yapıldı. Yakınlarında bir bulguya rastlanmadı. Köyümüz karantina altında değil. Alınan tedbirler de güvenlik amaçlı tedbirler.” dedi.