Türkiye’nin ilklerinden ve Düzce’nin ilk yerel televizyonu olarak 1994 yılında yayın hayatına başlayan Öncü TV’ye yönelik siyaset, bürokrasi, sivil toplum kuruluşu ve iş insanlarının tebrik ziyaretler sürüyor.

Düzce Kent Konseyi Başkanı Av Ali Dilber Genel Sekreter Feride Güçlü, Öncü Medya Grubu’nu ziyaret etti. Dilber ve Güçlü’yü Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ve Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner ağırladı.

DİLBER: “ÖNCÜ, GERÇEKTEN ÖNCÜ OLMUŞ BİR KURULUŞ”

Av Dilber, “Öncü, gerçekten televizyon olarak öncü olmuş bir kuruluş. 27. Yılınız hayırlı olsun. Ben 30’a üç kaldı diyorum. Allah nice nice 27 yıllar nasip etsin” dedi.

SÜRPRİZ PROJELER GELİYOR

Kent Konseyi’nin yürüttüğü çalışmalarla ilgili de konuşan Dilber, “Biz bir ‘Kabak Festivali’ yaptık ve ondan sonra pandemi süreci başladı. Hala daha bu süreç devam ediyor. Düzce Kent Konseyi başkan ve yürütme kurulu olarak bu sürecin sona ermesini bekliyoruz. Düzce’nin tanıtımına yönelik birçok projemiz çantamızda hazır bekliyor. Bu projelerin neler olduğunun da sürpriz olması gerektiğini düşünüyorum” diyerek yeni projelerin müjdesini verdi.

“ESNAF ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR”

Bir hukukçu olarak pandemi nedeniyle esnafın geçtiği zor günleri değerlendiren Dilber, “Pandemi nedeniyle esnaf gerçekte zor durumda. Özellikle hizmet sektöründe olan lokantacılarımız kafelerimiz açılmamış. Tabii bunların ödemeleri ve kiraları var. Bu noktada sıkıntı var. Alınan kararlarla buralara destek olunuyor. Ancak ne kadar destek olunacak? Nereye kadar bu götürür? Ben burada alacaklılarını da pandemi sürecinde zorluk yaşadığı için alacakları olan esnafın üzerine çok gitmemesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ: ÖNCÜ TV DÜZCE’NİN AMİRAL GEMİSİ

Yayına başladığı tarihte Öncü TV’de spikerlik yapan, Düzce’nin ilk spikerlerinden olan Düzce Kent Konseyi Genel Sekreteri Feride Güçlü 90’lı yıllar Türkiye’de ve Düzce’de yerel televizyonların müthiş şekilde başladığı yıllar olduğunu söyledi. Güçlü, “Öncü TV de Düzce’nin gerçekten öncüsü ve amiral gemisi. Bizim için okul oldu aynı zamanda. Çok güzel günlerimiz oldu. O yıllar çok verimli geçti. Tarihe tanıklık ediyorsunuz. Televizyonculuk çok zevkli bir meslek. Güzel günlerdi. Bu vesileyle de yıllar sonra Öncü TV’nin bu günlere gelmesine emeği olan herkese ve arkadaşlarıma da teşekkür etmek isterim. Zevkle izliyoruz” diye konuştu.

Gazeteciliğin bambaşka bir meslek olduğunu belirten Güçlü, “Ben buradan sonra A TV’de de bir süre çalıştım. Öncü TV ile aynı tempoda çalışıldığını gördüm. Karşılaştırma fırsatı buldum. Başka bir meslek dalında yaptığınız işi izleyemezsiniz. Bir kere bu zevki yaşıyorsunuz. Sürekli güncelliyorsunuz kendinizi” dedi.

“ÖNCÜ’NÜN UYDUYA ÇIKMASI HEP HAYALİMİZDİ”

Çalıştığı dönemde de Öncü TV’nin uydu yayınına başlamasının kendilerinin bir hayal i olduğunu belirten Güçlü, “ Bizim hep hayalimizdi. Çok mutlu oldum. Zaten olması gerekiyordu. Çok da profesyonel bir şekilde Türkiye’ye ve dünyaya sesleneceksiniz. Tebrik ediyorum” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN