8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla programlarda düzenleniyor. Düzce Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda, yapılan Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen panele Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Işıklı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Kız Meslek Lisesi öğretmenleri ve çok sayıda kadın katıldı. Düzce Ağaköyü Mahallesi'nden gelen yaklaşık 40 kadın salonda yer bulamadı. sayıları 40 'a yakın olan kadınların, 20 kişilik araç ile '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' paneline getirilmeleri dikkat çekti.

Panel Öncesinde Bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Kadınların tüm yaşam alanlarında temsilinin gerektiğini vurgulayarak, ''Biz Millet olarak kadınlarımıza daha çok değer veriyoruz. Yapılan araştırmalarda kadınlara yönelik şiddet rakamlarının çok yüksek olduğunu görüyoruz. ama Ülkemizin nüfus yapısı değişti. Son yapılan sayımda şehirde yaşam oranları yüksek. Medeniyetleri Kadınlarımızın kurduğunu göz önüne alırsak, şehir hayatında kadınların temsili gerekmektedir. Özellikle idarede, yerel yönetimlerde, il genel meclislerinde kadınlarımıza büyük görevler düşüyor ve buralarda kadınlarımızın temsili gerekiyor. Alınan kararlara kadınlarımızın katılımı gerekiyor'' şeklinde konuştu.

 

Düzce İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Işıklı da Aile içi şiddet araştırmalarından örnekler verdiği konuşmasında, 2008 rakamlarına göre, Kadına yönelik fiziki şiddet oranının, yüzde 39, duygusal şiddet oranının yüzde 43,9, cinsel şiddet oranının yüzde 15,3, ve hem fiziki, hem de cinsel şiddet oranının yüzde 41,9 olduğunu söyledi. Işıklı, Şiddet görüp de bunu çevresine anlatamayan kadınları oranının da yüzde 48,5 olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Düzce'de kadınların eğitimi ve gelişimi için yapılan sosyal ve kültürel aktivitelere desteklerinden ötürü, Vahide Aksan ve Nuran Taşkın'a Vali Bülent Kılınç tarafından plaket verildi. Doğuştan engelli olan 42 yaşındaki Nezahat Killioğlu, engelli yaşamına rağmen verdiği mücadelelerden ötürü Vali Kılınç tarafından ödüllendirildi. Asgari ücretli çalışan eşine destek olarak, çocukları için mücadele eden ve bunun yanında kişisel gelişimi birçok eğitim programına katılan Rabia Yağmur da valilikçe ödüllendirildi. Rabia Yağmur ödülünü alırken gözyaşlarını hakim olamadı.

Daha sonra panel programına geçildi. Panele konuşmacı olarak, Avukat Elif Şenol ve Doktor Nazlı Tuncer katıldı.