Geçmiş dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev alan Ahmet Sönmezer, Diyarbakır’dan Edirne’ye başlattığı yürüyüşün 45’nci gününde Düzce’ye ulaştı. Sönmezer, Öncü Haber Mikrofonlarına yürüyüşünün amacını anlattı.   

Yaptığı açıklamalarda 6’lı masa ve Kılıçdaroğlu’nu sert bir dilde eleştiren Ahmet Sönmezer şunları söyledi. 

“Bunlar dış güçlerin oyunudur. Kılıçdaroğlu ’da bunun bir parçasıdır. 28 Şubat mağduruyum dedi, acaba nasıl mağdur oldu merak ediyorum, eski bir CHP’li olarak bende bilmek istiyorum.

Kılıçdaroğlu’nun istifasını bekliyorum. Diyarbakır Valiliği’ne verdiğim dilekçe de Güven Park’ta çadır kuracağımı belirttim.  Edirne’de Yunanistan Sınır Kapısı’na ve Bulgaristan Sınır Kapısı’na kadar yürüyeceğim, Dönüşteki durağım Ankara olacak.

Bir emekçisine sahip çıkmayan genel başkan Atatürk’ün koltuğunda oturan bir insan 85 milyon insana sahip çıkamaz, halk bunu bilsin 3 tane genel başkan ile çalıştım maaşım verilmedi, sigortam yapılmadı, ben emekli değilim şu an.

6’lı masa Türkiye’ye hiçbir şey kazandırmaz çok şey kaybettirir. Kendisi açık bir şekilde söyledi ben bu teskereye imza atmazsam HDP ve PKK ile aynı seviyede olurum. Konvoyunda asker şehit oldu, keşke ben şehit olsaydım dedi. Şimdi ne oldu kol kola girdiler. Her şey açık ve net ortada, Adana Mersin, Antalya, İstanbul’ bu belediyeleri HDP’nin oyu olmasaydı alamazdı.

Diyarbakır’daki anneler davalarında haklı, inşallah çocukları bir an önce döner.  6’liı masa onlara hiçbir şey yapamaz.

6’lı masa dış güçlerin oyunudur. Amerika ve İngiltere’nin bir tezgahıdır. Bu tezgaha geliyorlar. Birde FETO’nun oyunudur. 

Sınır kapısında Yunanistan’a bir mesaj vermek istiyorum. Yunan halkına bir taraftan size silah satıyorlar bir taraftan bize satıyorlar. Bunlar bir oyun bu oyuna gelmeyin mesajını vereceğim.

Düzce Halkı Çok İyi

Ahmet Sönmezer yaptığı açıklamaların sonunda Düzce’yi çok beğendiğini ve Düzce halkının kendisine misafirperver bir şekilde yaklaşarak ikramlarda bulunduğunu söyledi. Düzce halkının 6’lı Masa hakkındaki tutumunun belli olduğunu söyleyen Ahmet Sönmezer Düzcelilere yolunuzdan dönmeyin mesajını verdi.