Evlatlarına canlarından çok değer verip büyüten, her şartta evlatları için mücadele eden değerli varlıklarımızın Anneler Günü kutlu olsun. Bugün nedeniyle mesajlar da gönderdi.
 
“Şefkat ve merhametin dünyadaki yansımalarıdır”
 Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Düzce Valisi Zülkif Dağlı şu ifadelere yer verdi;
 
 “Milli, manevi, köklü tarih ve kültür değerlerimizde karşılık bulduğu üzere annelerimiz, aile hayatının birleştirici unsuru, hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımalarıdır. Üzerimizde ödeyemeyeceğimiz hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz, her zaman baş tacımızdır. Bizleri canından, ruhundan bir parça olarak gören Annelerimiz, geçmişten bugüne toplumsal mirasımızı yaşatmada, kültürel ve ahlaki değerlerimizi aktarmada, geleceğin teminatı çocukları topluma hazırlamada her zaman kilit rol üstlenmiş, toplumu inşa etmede itici rol oynamıştır. Annelerimiz ilk öğretmenimizdir. Milletimizin istikbali, toplumun huzur ve saadetinde, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde annelerimizin rolü çok önemlidir. Yüce dinimiz de, anneye büyük önem vermiş ve “Cennet annelerin ayağı altındadır” emri ile annenin önemi vurgulanmıştır. Bu vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştiren, iyi ve kötü günümüzde bizi yalnız bırakmayan, güldüğümüzde bizimle gülen, ağladığımızda bizimle ağlayan, fedakâr annelerimiz sevginin en büyüğünü hak ediyor. Bu aziz milletin güçlü, köklü ve ebedi bir millet olmasını sağlayan ebediyete intikal etmiş, bütün annelerimize Allah’tan rahmet diliyor, bugünümüzü, geleceğimizi inşa eden, memleketimizin ışığı ve aydınlığı annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, saygı, hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.”
 
“Annelere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir”
 Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Ay,

"Geleceğin güçlü Türkiye’sine yön verecek olan nesillerin yetiştirilmesinde annelere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Dinimiz, anne ve babaya itaatin üzerinde önemle durmakla birlikte, anneye özel bir önem atfetmektedir. Fedakâr annelerimizi sadece bugünle sınırlı bir şekilde hatırlamanın onlara yapılacak en büyük hata olacağı düşüncesi ile onlara yılın her gününde hak ettikleri sevgi ve saygı göstererek hayır duaları alınmalı, kırıcı ve incitici tavır ve davranıştan mutlaka uzak durulmalıdır. Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren annelerimizi sadece belirli günlerde değil her an hatırlamalıyız. Dünyanın en yüce, en kutsal sorumluluğunu tabiatındaki sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren, hayırlı ve güzel nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa fedakârca göğüs geren tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, hepsini saygı, minnet ve şükranla selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.



“Annelerimiz hayatları boyunca mücadele eder”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise yayınladığı mesajda;

 “ Annelerimiz hakkı sınırsız olan, merhametli ve şefkatiyle kol kanat geren bütün olumsuzluklara rağmen mücadele ve metaneti elden bırakmayan güç kaynağımızdır. Bu yüzden olacak ki yüce dinimiz annelerimize öf bile dememeyi ve "cennet annelerin ayağı altındadır" emriyle vücut bulmuştur. Çocukları söz konusu olduğunda hiç bir zorluktan yılmayan, onların mutluluğu, sağlığı ve en iyi şekilde yetişmesi için hayatları boyunca mücadele eden annelerimiz, ailenin temel direği, güçlü yarınların kurucularıdır. AK Parti olarak kadınlarımızı ve annelerimizi her zaman el üstünde tuttuk. İktidarımızda çıkardığımız yasalarla kadınlarımızın ve dolayısıyla annelerimizin sosyal hayata katılımını sağlamak ve onları güçlü kılabilmek için her türlü adımı atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Gerçek ve karşılıksız sevgi ve merhamet örneği sergileyen annelerimizin bu özel gününü en ulvi duygularım ile kutluyor, ellerinden öpüyorum” ifadelerinde bulundu.



”Geleceğe hazırlama çabası içindedirler”
Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar da Anneler Günü ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

“Sonsuz emek ve sabırla bizleri yetiştiren annelerimiz, kendi hayatlarından ödün vererek, çocuklarını en iyi şekilde geleceğe hazırlama cabası içerisindedirler. Sevgi, şefkat, fedakarlık, hoşgörü ve merhametin simgesi annelerimiz; her zaman mutlulukların en güzeline, sevgilerin en yücesine layıktır. Düzce Üniversitesi olarak, başta şehit ve gazilerimizin aziz anneleri olmak üzere, tüm annelerimiz ile anne adaylarının, Anneler Günü'nü en içten dileklerimizle kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu ömürler dileriz.”



Haber: M.AYDIN