Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “Anneler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Dağlı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Annelerimiz, yeryüzünde en kutsal görevi üstlenen, karşılıksız sevgi, hoşgörü ve mutluluğumuzun kaynağı, bizleri dünyaya getiren ve iyi bir şekilde yetişmemizi sağlayan en değerli varlığımızdır.

Üzerimizde ödeyemeyeceğimiz hakları bulunan, sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz, her zaman baş tacımızdır. Bizleri canından, ruhundan bir parça olarak gören annelerimiz, geçmişten bugüne toplumsal mirasımızı yaşatmada, kültürel ve ahlaki değerlerimizi aktarmada, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı topluma hazırlama ve toplumu inşa etmede en önemli rolü üstlenmiştir. Milletimizin istikbalinde, toplumun huzurunda, mutluluğunda ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde annelerimizin rolü çok önemlidir.

Bu aziz milletin güçlü, köklü ve ebedi bir millet olmasını sağlayan, ebediyete intikal etmiş bütün annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugünümüzü, geleceğimizi inşa eden, memleketimizin ışığı ve aydınlığı annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, saygı, hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Anneler Günü “ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özlü, “ Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kutsalı ve en kıymetlisidir. Bizler ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diyen bir inancın mensuplarıyız. Sabır deryası ve şefkat timsali olan muhterem annelerimizi yılda bir gün değil her zaman sevgi ve saygı ile hatırlamak en doğru davranış olacaktır. Hayatımızın her anında yanı başımızda olan, başarımızın gönüllü anahtarı, hiçbir karşılık beklemeden merhametleri ile bizleri adeta kuşatan annelerimize verebileceğimiz en güzel hediye onlara sevgiyle sarılmaktır. Başımızın tacı, kalplerimizin ilacı, yuvalarımızın mimarı, dünyadaki en kıymetli hazinemiz cennet kokan annelerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin bu güzel anlamlı gününü kutlar; sağlık, mutluluk, huzur ve esenlikler dilerim.”

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, “ Anneler Günü “ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çocukları için her türlü fedakarlığı göstererek, onları sonsuz emek ve sabırla yetiştirme gayreti içerisinde olan anneler, birey olarak bizlerin geleceğini şekillendirdiği gibi ülkemizin geleceğine de çok önemli katkılar sunmaktadır.

Birçok sorumluluklarının yanında annelik görevini de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan annelerimiz, hayatımızın bütün evrelerinde bizlere her şeyin en iyisini ve en temizini laik görmüşlerdir. Sevgi, şefkat, fedakarlık, hoşgörü ve merhametin simgesi annelerimiz; her zaman mutlulukların en güzeline, sevgilerin en yücesine layıktır. İslam dinin müjdecisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) güzellikte ve yeterlilikte eşi benzeri olmayan, iyilerin mükafatlandırılacağı yer olan Cennet’in annelerin ayakları altında olduğunu söyleyerek, onların ne kadar değerli ve önemli olduğunu vurgulamıştır.

Düzce Üniversitesi olarak, başta şehit ve gazilerimizin aziz anneleri olmak üzere, tüm annelerimiz ile anne adaylarının, Anneler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bereketli ömürler dileriz.