Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlama mesajında öğretmenlere hitaben şu görüşlere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Öğretmenlerine hak ettikleri değeri vermeyen, onların fedakârlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur. İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden bir milletin, kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesi imkânsızdır. Gençlerimizin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, tarihlerini iyi öğrenmeleri, medeniyet değerlerini özümsemeleri, sorumluluk sahibi olmaları, milletimizin istikbali açısından büyük önem taşımaktadır. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakârlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetiyle adeta istikbalimizi de şekillendirmektedirler. Yurdumuzun her köşesinde fedakârca çalışan, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, hayatını kaybeden öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”



 

 “Yarının Türkiye’sini, dünyanın geleceğini inşa eden sevgili öğretmenlerimizdir”
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in Öğretmenler Günü mesajı ise şu şekilde:  "Bizler, “İlim Çin’de de olsa gidip arayınız.” Diyen ve kalemin kılıçtan daha keskin olduğuna inanan bir medeniyetin mensuplarıyız. O medeniyeti de inşa eden öğretmenlerimizdir. Şeyh Edebali’siz Osman Gazi, Akşemseddin’siz Fatih,  İbn-i Kemal’siz Yavuz düşünülemez.  Öğretmen sadece öğreten değil, öğrencisinin içindeki yeteneği keşfeden, O’na bir hayat çizgisi çizendir. Yarının Türkiye’sini, dünyanın geleceğini inşa eden sevgili öğretmenlerimizdir.
Ülkemizin 81 vilayetinin her bir köşesinde, fedakârca, görevlerini yerine getiren öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.
Görevi başında şehit olan başta Aybüke Öğretmen ve Necmettin Öğretmen olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi dua ve rahmetle yâd ediyorum."




“Öğretmenlerimiz fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmektedir”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nün Öğretmenler Günü mesajı ise şu şekilde: “Dünyanın birçok yerinde çeşitli zamanlarda kutlanan öğretmenler günü, ülkemizde; 24 Kasım 1928 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin başöğretmenliğini kabul ettiği günü olarak belirlenmiştir. Öğretmenlerimiz, ülkemizin her yerinde görev alarak, gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarla ülkemize; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmektedir. Eğitimin ve öğretimin önemini her koşulda dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz öğretmenler kazanacaksınız.” diyerek öğretmenlerin, bağımsız bir ülkenin geleceği için ne denli önemli olduğunu vurgulamıştır. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır olan bir mesleği icra eden öğretmenlerimiz, öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve onlara vizyon aşılayan kişilerdir. Düzce Üniversitesi olarak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize; bilgiyi, erdemi ve tüm insani değerleri öğreten ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük rol oynayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü kutluyor, bu kutsal meslek uğruna şehit düşen eğitim neferlerimizi rahmetle anıyoruz.”



“Öğretmenlerimizin sorunları, eğitim sorunlarımız içinde çok önemli bir yer tutuyor”

Düzce Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber’in mesajı şöyle: “Öğrencilerine  vatan sevgisini, doğruyu ve diğer önemli değerleri öğreten öğretmenlerdir. Dolayısıyla toplumumuzdaki  her birey onların eseridir. Öğretmenlerin öğrencilerine genel bilgi ve kültürün yanında  ahlaki değerleri de  öğretmeleri  sevgi, hoşgörüyü aşılamaları önemlerini bir kat daha arttırmaktadır. Bireylerin kişiliklerinin gelişmesinde, sosyal  kişiler haline gelmesinde öğretmenlerimizin  emeğinin rolü çok büyüktür. Demokrasimizin gelişmesinde de öğretmenlerimizin üstlendiği görev çok önemlidir. Çünkü ancak demokratik davranışları gelişmiş kişiler, demokratik davranışları gelişmiş bireyler yetiştirebilirler. Ulusal kalkınmanın temeli  eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu sebeple ülkemizin daha ileri gidebilmesi için eğitimin kaliteli ve bilimsel metotlar ile  yapılması gerekmektedir. Bunun içindir ki; öğretmenlerimizin sorunları, eğitim sorunlarımız içinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu soruna ulusal sorun çerçevesinde çözüm aramak gerekir. Tüm memurlarda olduğu gibi öğretmenlerinde sorunları da sadece ekonomik değildir. Ekonomik sorunların yanında mesleki sorunlar ile özlük ve sosyal sorunlar içinde boğuşan öğretmenlerimizin sorunlarına en kısa sürede çözüm üretilerek çağdaş demokrasilerde olduğu gibi öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri teşvik edilmelidir. Takvim yaprağındaki her günü bu günkü duygu ve düşüncelerle yaşamak dileğiyle;  öğretmenlerimize saygı, sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz.”




“Geleceğimiz öğretmenlerimize ve eğitim ilkelerine bağlıdır”

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şu şekilde: "Geleceğimiz öğretmenlerimize ve eğitim ilkelerine bağlıdır! Bu itibarla öğretmenlerimizin vazifesi herkesten çok daha mühim ve sorumlulukları herkesten çok daha ağırdır. Öğretmen demek sadece okuma yazma öğreten kişi olmadığı gibi eğitim demek de sadece alfabe öğrenmek değildir. Bugün toplumumuz birbirine saygılı bireylerden oluşsun istiyor isek eğer, çevreye duyarlı bir toplum arzuluyor isek eğer, hak ve adalet duygusu gelişmiş, hukukuna,  cumhuriyetine, bağımsızlığına, özgürlüğüne sahip çıkan bir millet istiyorsak isek eğer eğitimin ne olduğunu ve eğitimcinin kim olduğunu bir kez daha anlamak zorundayız! Başöğretmen Mustafa  Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” veciz sözü sanırım başka hiçbir söze hacet bırakmamaktadır. Bu gün vesilesi ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sadece bir harf değil, alfabe öğreten, okuma yazma öğreten, hakkı öğreten, hukuku öğreten, cumhuriyetin ne olduğunu öğreten öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor saygılarımı sunuyorum.”